Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gostovala na radiju

U ime obitelji: Željka Markić nije rekla da su samo parovi osoba različitih spolova 'normalni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željka Markić iz inicijative 'U ime obitelji' debatirala je o referendumu o braku s Marinom Škrabalo iz GONG-a.

Predstavnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić danas je izvijestila da nemaju veze s inicijativama koje bi mogle rušiti dostojanstvo i onemogućiti birače da izraze svoje stajalište i prije referenduma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefica HNS-a Pusić: Do kraja ovog mandata Vlada ne treba uvoditi nikakve nove poreze Slika nije dostupna Referendum o braku Hrvatska nakon referenduma bliže istoku Europe?

Na konferenciji za novinare u Zagrebu rekla je da su im se u četvrtak i petak javljali građani zabrinuti što se u dijelu hrvatskih gradova organiziraju marševi antikampanje te dodala da se, istovremeno, na portalima javljaju stranice u kojima se ljude poziva da spriječe takve marševe osoba koje kane na referendumu glasati protiv.

'Kako se osjećaju naši kardinali dok im se sa stropa Sikstinske kapele sablažnjuje pe******a Michelangelo?'

'Mi bismo htjeli jasno poručiti da je Hrvatska slobodna zemlja i da nam je jako drago da svi građani imaju priliku sudjelovati na referendumu - i oni koji su za, i oni koji su protiv', kazala je Markić.

'Sve inicijative koje bi rušile bilo čije dostojanstvo i onemogućavale birače da izraze svoj stav i prije referenduma nemaju nikakve veze s inicijativom U ime obitelji', dodala je.

Također je pozvala sve građane Hrvatske da iskoriste mogućnost da po prvi puta glasaju na referendumu koji su sami organizirali i da to učine na dostojanstven način, poštujući prava svih ljudi u Hrvatskoj na svoje mišljenje te da ne reagiraju ni na kakve provokacije i da dostojanstveno i mirno izađu 1. prosinca na prvi građanski referendum.

Markić debatirala sa Škrabalo

Inače, Markić je ranije u petak gostovala na Hrvatskom radiju gdje je u debati s Marinom Škrabalo iz GONG-a kazala, kako ju je citirao tportal, da njezina inicijativa referendumom želi 'zacementirati to da gay, lezbijski, ili kako već hoćete, da ti parovi nikada ne dobiju iste prilike kao i normalni parovi, a normalni su parovi muškarci i žene, različitih spolova, kako je to i Bog htio'.

Škrabalo je kazala da inicijativa 'U ime obitelji' 'teži tome da zacementira uskraćivanje uopće mogućnosti za ostvarivanje nekih osnovnih ljudskih prava, ovoga puta prava jedne manjine u RH' te je to nazvala 'terorom većine nad manjinom'.

Demanti iz 'U ime obitelji'

Naknadno je inicijativa 'U ime obitelji' priopćila da Željka Markić tijekom gostovanja na Hrvatskom radiju nije ni jednom prigodom izgovorila kako bi 'normalni' parovi bili samo osobe različitih spolova, niti da bi tako 'Bog htio'. U inicijativi pojašnjavaju da je tportal konstruirao njezin citat te spomenuti medij optužuju za 'malicioznu kreaciju'. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene