Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvominutna konferencija

Odbili odgovarati na pitanja: Ovim tempom nećemo skupiti dovoljno potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica građanske inicijative U ime obitelji Željka Markić izvijestila je u utorak kako dosadašnjim tempom neće prikupiti dovoljno potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava te pozvala građane da potpisima podrže njihovu inicijativu 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom'.

'U prvih tjedan dana prikupili smo oko polovice potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornih pravila i ako se potpisi nastave skupljati ovim tempom te zbog napada na volontere i pritisaka raznih političkih kasti, bojimo se da nećemo skupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma', kazala Željka Markić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ispravljaju krađu' PARLAMENTARNI IZBORI 2015 U ime obitelji podupire Mostove uvjete za promjenom izbornog sustava Slika nije dostupna 'Produžena ruka politike' Željka Markić optužila USKOK da radi pritisak na udruge i Grad Zagreb

Građane koji, kako je kazala, misle da je potrebno mijenjati izborni sustav u Hrvatskoj pozvala je da se priključe i daju svoj potpis te da se uključe u volontiranje.

'Bez njihove pomoći ovo neće uspjeti', ustvrdila je Markić na dvominutnoj konferenciji za novinare.

Novinari koji su među ostalim željeli znati i koliko je potpisa prikupljeno ostali su bez odgovora te im je objašnjeno kako je riječ o izvanrednoj konferenciji, a da će odgovore dobiti nekom drugom prigodom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene