451531
451531
451531
451531
451531

Zdravko Marić: Treba vidjeti je li moguće kroz dogovor izbjeći nepotrebne troškove

  • , 26.09.2016., 14:03
  • Autor:
  • komentara

Vlada još uvijek nije uputila odgovore Europskoj komisiji s obrazloženjima vezanim uz konverziju kredita u švicarskim francima.

 
 
 
 
Marić traži rješenje za banke koje prijete tužbom (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)
Marić traži rješenje za banke koje prijete tužbom (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)

Dok tehnički ministar financija Zdravko Marić traži rješenje za banke koje prijete tužbom koja bi državu mogla stajati 8 milijardi kuna, iz Mosta poručuju da će štititi interese Hrvatske kao što su to činili u slučaju INE. Božo Petrov sastao se s predstavnicima udruge Franak i podržao njihove prijedloge o mogućim rješenjima ovog problema.

''Generalno treba svakako pokušati i vidjeti je li moguće kroz razgovore i dogovor izbjeći nepotrebne sudske, arbitražne i ostale troškove, kamate i slično. Ali to je sve stvar koju ćemo vidjeti u danima koji slijede'', rekao je Marić.

''Vezano za arbitražu u Washingtonu je da Vlada ne dopusti nikakvo nametanje nadležnosti tog suda, odnosno da negira nadležnost i forsira postupak pred Europskom komisijom odnosno pred europskim sudom'', kaže Denis Smajo iz udruge Franak.

Odgovarajući na pitanje vidi li taj problem kao 'novu Inu', kako na njega gledaju u Mostu, Marić je kazao da takve tužbe uvijek imaju dalekosežne konotacije.

"Čim smo na nekom međunarodnom sudu to ima neke svoje dalekosežne konotacije, ne samo financijske nego i reputacijske i ostale. I dalje mislim da je moguće pronaći određeno rješenje bez toga, ali dozvolite da vidimo kroz te razgovore hoćemo li biti uspješni", rekao je. Ujedno je najavio da će odgovor hrvatske Vlade Europskoj komisiji na istu temu biti poslan do kraja ovog tjedna, odnosno i mjeseca, kao što je i bilo najavljivano. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se