458754
458754
458754
458754
458754

Zdravko Marić objasnio otkud novac za povećanje budžeta ministarstava

  • , 29.11.2016., 13:28
  • Autor:
  • komentara

Ministar financija Zdravko Marić u Saboru se osvrnuo na jučer usvojene smjernice za proračun sljedeće godine.

 
 
 
 
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Na pitanje otkud novac za sve najavljene povećane budžete, ministar je kazao kako se u 2017. predviđa nastavak gospodarskog rasta.

"Sve je u skladu s makroekonomskim pokazateljima i predviđenim učincima porezne reforme. Što se tiče okvira kojeg smo zadali, generalno možemo biti zadovoljni jer je to nastavak pozitivnog rasta iz 2016. Možemo očekivati daljnji nastavak konsolidacije javnih financija i smanjivanje deficita i javnog duga", kazao je Zdravko Marić.

"Proračun u skladu s mogućnostima"

Kazao je kako je proračun realan i u skladu s mogućnostima.

"Moj je cilj da svi uvijek budu jednako nezadovoljni, jer jednako zadovoljni svi ne mogu biti", poručio je Marić.

O povećanju rashoda za demografiju, Marić je rekao da ministrica i državni tajnik rade kvalitetan posao.

"Treba nam sustavno i dugoročno rješenje pitanja demografskog razvoja", kazao je Marić koji je na pitanje zašto u proračunu nema sredstava za najavljenih 1000 eura za svako novorođenče, rekao kako treba pričekati konkretne prijedloge i mjere ministarstva.

Istaknuo je kako se i dalje vode razgovori sa sindikatima oko povećanja osnovice plaće državnih i javnih službenika.

"Vremenski tjesnac je i dalje prisutan, ali intenzivirat ćemo pregovore", rekao je Marić.

"Obrazovanje ostaje prioritet"

Iako nije najavljeno veće povećanje proračuna za obrazovanje, Marić je kazao kako obrazovanje ostaje prioritet Vlade što će se vidjeti kad se proračun predstavi u cijelosti.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se