Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLOVNI SKUP

Što sve muči hrvatske izvoznike? Marić: "Možete očekivati da ćemo nastaviti implementaciju reformi"

Zdravko Marić (Foto: Vijesti u 14h)
Zdravko Marić (Foto: Vijesti u 14h) Vijesti u 14h
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić (Foto: Vijesti u 14h) Galerija 1/1 >>
"Stabilnost javnih financija nešto je što slobodno možete uzeti u svojim pretpostavkama, i mislim da to svima nama skupa treba biti na čast i na zadovoljstvo, da je država uspjela konsolidirati svoje javne financije", kazao je Zdravko Marić na skupu izvoznika.

Na poslovnom skupu hrvatskih izvoznika razgovaralo se o ekonomskim politikama Republike Hrvatske i očekivanjima za 2018. godinu. Najvažniji su, rekli su sudionici, stabilnost i predvidivost poslovanja. Kao velik problem istaknuta je ovisnost izvoza o uvozu, a kao pozitivan pomak popravljanje trendova na tržištu rada, odnosno veća zaposlenost.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

Govorilo se i o problemu iseljavanja, koji dovodi do smanjenja potrebne radne snage i ugrožava mirovinski sustav, te u tom kontekstu o nužnosti povećanja plaća.

"Stabilnost javnih financija nešto je što slobodno možete uzeti u svojim pretpostavkama, i mislim da to svima nama skupa treba biti na čast i na zadovoljstvo, da je država uspjela konsolidirati svoje javne financije, ali isto tako i sve ovo što ste vidjeli.

Država ne želi i ne planira ostati samo na dvogodišnjim rezultatima nego te rezultate želi još i pojačati. Da bi to pojačala, a i općenito digla potencijalnu stopu rasta i gospodarstva, svima nama skupa olakšala život, odnosno unaprijedila standard, s naše strane možete očekivati da ćemo nastaviti implementaciju strukturnih reformi", kazao je tom prilikom ministar financija Zdravko Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene