Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PRAVILNIK NA SNAZI

Zdravko Marić: ''Poslodavcima smo dali mogućnost da povećaju primanja zaposlenika''

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Od 1. rujna na snagu je stupio novi Pravilnik o porezu na dohodak. Ministar financija Zdravko Marić kazao je da nove izmjene poslodavcima daju mogućnost da povećaju primanja zaposlenika.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da su izmjene u novom Pravilniku o porezu na dohodak, koji je na snagu stupio 1. rujna, omogućile poslodavcima da povećaju primanja zaposlenika. Ministar je istaknuo da poslodavci mogu zaposlenicima omogućiti i dodatne izvore prihoda, budući da se oni neće oporezivati.

Pročitajte i ovo Marko Primorac - 3 Prisegnut će krajem drugog tjedna Što čeka novog ministra financija Marka Primorca? Recesija, inflacija, kriza, rebalans, eurozona... "Ljestvica je vrlo visoko postavljena" Slika nije dostupna PROMJENE U VLADI Primorac se cijepio preko reda, baš kao i njegova supruga: Mladi i ambiciozni pod Plenkovićevim skutima

Marić je kazao da poslodavci nisu primorani na to, već da Vlada stvara mogućnosti i pruža poticajne mjere da poslodavci povećaju primanja zaposlenika. Dodao je i da Vlada, kao veliki poslodavac, razgovara sa svojim zaposlenicima kako bi se i u Vladi koristile ove mjere.

Fokus na osnovici plaća

Kada je riječ o sindikatima i njihovim zahtjevima, ministar Marić kaže da je "zasad je fokus na problematici osnovica plaća". Nada se da će otvoriti raspravu o koeficijentima i mjerama koje su predviđene pravilnikom.

Zdravko Marić osvrnuo se i na štrajk koji su najavili djelatnici u zdravstvu. "Vidjet ćemo do kuda i na koji način će to ići'', rekao je Marić. Istaknuo je da Vlada zna da zaposlenici zaslužuju veća primanja i dodao da se ne može zanemariti okviri u kojima se funkcionira. "Dobro znamo da na dobar dio tih stvari ne možemo utjecati, ali je važno da se vodimo mudrom i racionalnom politikom javnih financija'', zaključio je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene