Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAVALA NA BOLNICE

Od 1. srpnja novosti i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, pripremite se na nova čekanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HZZO uvodi nove izmjene za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Obiteljskim liječnicima najteže je palo ukidanje fizikalne terapije, koja se djelomično provodila u njihovim ordinacijama. Sada će kažu, uređaje koje još otplaćuju spremiti u skladište, a bolnice koje se ionako bore s dugim listama čekanja, postat će preopterećene.

Nova čekanja za pacijente

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

Svi pacijenti morat će se naviknuti na određena čekanja, jer se od 1.srpnja u ambulantama obiteljskih liječnika više neće provoditi fizikalna terapija za akutne bolove.

Iz HZZO-a poručuju kako su ove izmjene tražili iz Ministarstva zdravstva i liječničkog zbora.

"Zbog toga što je stručno društvo Hrvatskog liječničkog zbora zaključilo kako se te djelatnosti ne mogu provoditi u ordinacijama prim.zdrav.zaštite, jer liječnici specijalisti obiteljske medicine nisu dovoljno educirani za to", kaže Nenad Korkut, HZZO.

Obiteljski liječnici kažu kako pacijenti nisu imali potrebu odlaziti u bolnicu na preglede, a kamoli čekati na terapiju.

Premalo uređaja

"Na taj način smo jako dobro kupirali bol kod pacijenta, skratili smo trajanje bolovanja, smanjili smo upućivanje, a samim tim i skratili liste čekanja", kaže obiteljski liječnik Goran Lazić.

U bolnicama će zasigurno potrebnih uređaja biti premalo kako bi zadovoljili sve potrebe pacijenata kojih će nakon 1. srpnja biti puno više.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene