Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratili smo akciju

Zbog plemenitih mladića teško bolesni mališani lakše primaju lijekove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepu, zaista pozitivnu priču, donosimo i iz Splita. Dječji odjel za hematologiju i onkologiju splitskog KBC-a dobio je danas četiri nova infuzomata i to zahvaljujući udrugama Apel i Krijesnica i akciji 'Prava doza ustrajnosti'.

Dvojica plemenitih mladića preveslala su ovo ljeto 450 kilometara kako bi prikupili novac. Pratili smo ih kad su krenuli, bili smo s njima i danas na završetku akcije. Infuzomati djeci oboljeloj od malignih bolesti olakšavaju primanje lijekova. Maleni su i lagani pa djeca ne moraju biti prikovana uz krevet.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..." Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

'Može ići u igraonicu, može ići u dnevni boravak, može se družiti s roditeljima jer je dosta lagano za razliku od one prijašnje tehnike gdje je svaki takav infuzomat težio do deset kilograma', rekla je Snježana Krpeta, glavna sestra Klinike za dječje bolesti KBC Split. A omogućuje i točno doziranje lijekova. 'Dajemo jednu veću sigurnost primjene lijekova koji znate sami po sebi da mogu biti štetni za različite neželjene situacije. S ovim smo mi u jednoj kontroli davanja lijekova', ističe prof. Srđana Čulić, pročelnica odjela za hematologiju i onkologiju.

Ivan Stojčević i Luka Bahtić veslali su od Dubrovnika do Krka kako bi za njih prikupili novac. 'Putem smo skupljali sredstva, razno razni ljudi, nepoznati poznati koji su se većinom odazivali na naš poziv i donirali svoja sredstva. Bilo je ljudi koji su otvarali svoje domove, dali nam okrjepu, tuševe, hranu, razno raznih situacija je bilo i njima se još jedanput ovim putem zahvaljujem', kaže Ivan Stojčević iz udruge Apel.

Povezali su se s udrugom Krijesnica koja pomaže obiteljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti. 'Političari nemaju ponekad puno sluha za one najpotrebitije, a to su djeca oboljela od malignih bolesti da pomognemo koliko je moguće prikupljanjem donacija građana koji itekako osjećaju kada treba pomoći i to znaju prepoznati', tvrdi Zoran Cipek iz udruge Krijesnica.

Splitska dječja onkologija prije godinu dana od Krijesnice je dobila prvih pet infuzomata, a pomogli su i drugim bolnicama diljem zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene