Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještanima prebučno

'Potjerali' trajekt sa Šolte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog peticije mještana Rogača Sanitarna inspekcija izdala je rješenje o zabrani noćenja trajekta Lastovo na Šolti.

Mještanima Rogača koji su potpisali peticiju smetaju agregati na trajektu koji buče i remete miran san, javlja Dalmacija News. U luci Rogač je, inače, uređen priključak na električnu mrežu, no Lastovo ga ne koristi jer za njegove japanske uređaje ima sasvim krivi napon, doznaje se od koordinatora Jadrolinije Ante Mrvice.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

>> Šolta na mukama: Evo što im se dogodilo usred sezone i vrućina!

Ubuduće će u Rogaču noćiti trajekt Vladimir Nazor, a ne Lastovo, koje će za Šoltu ploviti samo preko dana. Što će biti u konačnici, odlučit će direkcija Jadrolinije. Ako mještanima Rogača i dalje bude smetala buka moguće je i ukidanje linije. Rješenje Sanitarne inspekcije se, inače, ne odnosi samo na Lastovo, već sve brodove koji se ne mogu koristiti priključkom na električnu mrežu.

Budući da smatra da je buka smetala tek malom broju stanovnika, načelnik Nikola Cecić nije sretan što je Šolta ostala bez trajekta Lastovo. 'To je bila inicijativa desetak mještana, za koju, po meni, zaista nije bilo razloga jer to nije nikakva buka. Lastovo je najbolji trajekt koji smo mogli dobiti. Iz Splita do Šolte doplovi za 35 minuta, a Nazoru treba gotovo duplo više. Sada, kada prijevoz do otoka ne bude odgovarajući, bit će opet načelnik kriv. Usred sezone ostali smo bez trajekta koji nam je bio odličan i koji je, recimo i to, preklani odradio vrhunski posao kada je gorjelo na Šolti', rekao je načelnik Cecić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene