Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel otočanima

Šolta na mukama: Evo što im se dogodilo usred sezone i vrućina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred sezone i vrhunca još jednog toplinskog vala otok Šolta našao se u problemima s vodoopskrbom. U svim mjestima na otoku uvedene su redukcije.

Na Šolti se još uvijek nije stabilizirala situacija s opskrbom vode te je danas od 15 do 20 sati uvedena redukcija vode za sva mjesta na tom otoku, doznaje se poslijepodne od dežurnog službenika u splitskom vodovodu.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Slika nije dostupna Prevelika potrošnja Turistička sezona na vrhuncu, a na Šolti NEMA VODE...

Iza 20 sati voda bi se postepeno trebala otvarati, a ukoliko se situacija ne stabilizira i sutra će se nastaviti s redukcijom vode na Šolti. Odluka o tome biti će donijeta sutra ujutro, a ovisit će o situaciji na terenu.

Na otoku Šolti već je dva dana na snazi povremena redukcija vode. Uzrok redukciji je kvar na Bračkom vodovodu, odnosno magistralnom smjeru prema Šolti od prije tri dana.

Iako je kvar otklonjen u roku od 24 sata, 22 litre vode u sekundi, koliko se isporučuje na taj otok i kolika je uobičajena potrošnja, ne mogu stabilizirati sustav.

>> Turistička sezona na vrhuncu, a na Šolti NEMA VODE...

Općina Šolta zbog toga je sve Šoltane, njihove goste i ugostitelje pozvala na pojačane mjere štednje pitke vode.

Na internetskim stranicama te općine stoji kako predstavnici općine u dogovoru s Vodovodom pokušavaju iznaći što hitnije rješenje ove situacije.

Apeliraju na otočane da smanje potrošnju vode kako bi se što prije uspostavila ravnoteža između moguće opskrbe i potrošnje, koja je, upozoravaju, iznad svih dosadašnjih prosjeka, te isključe navodnjavanje u vrtovima i vodu koriste samo za ono najneophodnije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene