Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fakulteti zakazali

PROBLEMI ZAGREBAČKIH STUDENATA U jeku ispitnih rokova moraju iseliti iz doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problemi za studente zagrebačkog Sveučilišta. Zbog nadolazećih Europskih sveučilišnih igara, usred ispitnih rokova moraju se seliti po studentskim domovima.

Fakulteti im na vrijeme nisu pomaknuli održavanje ljetnih ispitnih rokova, iako su za to imali gotovo godinu dana, zbog toga u jeku ispitnih rokova, Kristijan mora pakirati kofere. Iz Studentskog doma Stjepan Radić na Savi seli u onaj na Cvjetnom naselju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cjeloživotno obrazovanje Dio ih je diskriminiran zbog godina iako su predaniji i odgovorniji: ''I oni mogu briljirati'' Slika nije dostupna PITANJE ORGANIZACIJE Baketa pobrojio probleme sveučilišta i upozorio: ''Najlakše je reći treba više novca, ali nije sve u njemu''

'Nezgodno mi je što bi trebali iselit, mislim da je 24. zadnji rok, al paše mi što sam se uspio dogovorit da sad već u petak iselim. Tako da mogu preseliti u drugi dom prije ispita', rekao je student Kristijan Vulinović. 

Razlog selidbe - početak Europskih sveučilišnih igara. U Kristijanovu sobu s početkom idućeg mjeseca uselit će se netko od sudionika Igara. Kristijan smatra da su fakulteti trebali drugačije organizirati nastavu, i pomaknuti ispite.

'Ne znam kako je moguće za organizaciju, s obzirom da još treba održat redovnu nastavu i onda nakon toga još ispite, tako da to prepuštam njima', kaže Kristijan.

A da bi trebali pomaknuti ispitne rokove, fakulteti su saznali još u rujnu prošle godine. Iako su imali devet mjeseci da se prilagode odluci Senata sveučilišta, većina fakulteta nije pomaknula drugi ljetni ispitni rok sa srpnja na kolovoz. Zbog toga će oko 2000 studenata koji žive ovdje u studentskom domu na Savi, ako žele pristupiti tom drugom ljetnom ispitnom roku, morati iseliti do 30. lipnja.

'Fakulteti nisu uskladili svoj raspored rokova sa datumom kad se studenti trebaju iseliti. nekim studentima predavanja recimo medicini traju do 15.7. i onda u jeku ispitnih rokova se moraju seliti na Cvjetno naselje ili u studentski dom Ante Starčević. Al eto tako je to, zbog Europskih sveučilišnih igara i cijele situacije koja će se ovdje odvijati', rekla je Manuela Ivić iz Studentskog zbora.

A bez Igara su umalo ostali hrvatski sportaši. Zapelo je s uplatom kotizacija za njihov nastup na Igrama, pa je Ministarstvo obrazovanja sazvalo hitan sastanak.

'Ja mislim da ako svi damo malo, da ćemo na taj način pomoć našim studentima, ovo je važna manifestacija, slažem se, to je središnji događaj u olimpijskoj godini koji promovira hrvatsku tako da tu nije potrebno se natezati', rekao je ministar obrazovanja znanosti i sporta, Predrag Šustar.

U posljednji čas ipak je pronađeno 3,5 milijuna kuna za kotizacije. Hrvatska je tako izbjegla sramotan scenarij, prema kojem na Igrama kojima smo domaćini, neće nastupiti domaći sportaši.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene