Obavijesti Video Pretražite Navigacija
300 milijuna eura štete

Zbog bivše miss sporta - Pantovčak u blokadi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga koju već dvije godine protiv grupe slovenskih i hrvatskih poduzetnika provodi slovensko državno odvjetništvo sada se umiješala u Ured predsjednika Josipovića.

Slovenci su naložili blokadu imovine bivše miss sporta, a ona u svom vlasništvu ima i zemljište u sklopu predsjedničke vile Prekrižje. Dio predsjedničke rezidencije na Pantovčaku pod blokadom je zagrebačkog Županijskog suda na zahtjev slovenskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Blokirana čestica vlasništvo je Kavoteke d.o.o., tvrtke za nekretnine bivše Miss sporta Hrvatske za '96. - Vlatke Matić Pivac.

Slovenski istražitelji sumnjiče sportašicu da je s poduzetnicima Tomislavom Blagusom i Damirom Jurjevićem i grupom slovenskih poduzetnika kupovala nekretnine u Hrvatskoj novcem Nove kreditne banke Maribor i po 500% višim cijenama pa su pri prodaji zarađivali na razlici. I tako oštetili mariborsku banku za 30 milijuna eura.

Zagreb pokreće upravni spor zbog odbijanja lokacijske dozvole za spalionicu

'Prije dvije godine napravljena je pretraga njezinog stana u kojoj nije nađeno ništa i od toga trenutka na dalje ona nema nikakvu obavijest o bilo kakvom kaznenom postupku koji se vodi protiv nje. Ona je dobila rješenje o blokadi imovine u srpnju ove godine', kazao je odvjetnik Vlatke Matić Pivac.

Zamrznute su imovine svih osumnjičenih, ali najviše zanimanja pobuđuje ona za koju se spore nekadašnja misica i Ured predsjednika.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom je upoznat s problemom vezanim na navedenu nekretninu koja obuhvaća jedan dio dvorišta kompleksa na zagrebačkom Pantovčaku, koji je spušten prema Vrhovcu.

Nekretnina je dio zemljišta na padini, veličine 1720 m2, šumovita je te ne obuhvaća izgrađene objekte. Za navedenu nekretninu vodi se sudski spor s tvrtkom Kavoteka d.o.o. U sporu radi utvrđivanja vlasništva, zaštitu imovinskih prava i interes Republike Hrvatske zastupa Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u čijoj je ingerenciji navedeni postupak.

A slovenski postupak bivšu mis tereti za nelegalno zarađivanje 8 i pol milijuna eura. Njezin odvjetnik tvrdi da će nevinost dokazati pred hrvatskim sudovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene