Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračna luka ili djedovina

Zbog aerodroma će kod Šibenika porušiti 50 kuća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibensko-kninskoj županiji spreman je projekt izgradnje velike putničke i teretne zračne luke u kojoj bi posao dobilo gotovo tisuću ljudi. Sve bi bilo u redu kada se, prema planu, zbog izgradnje aerodroma ne bi moralo porušiti pedesetak kuća i iseliti više od stotinu ljudi.

Ne bi imali ništa protiv ni Obame i njegovog aviona u šibenskom zaleđu, da se zbog izgradnje istog neće porušiti 50- tak kuća i iseliti stotinjak ljudi. 'Nas nitko ništa ne pita. Vlast se ponaša samovovoljno, u suradnji sa stranim investitorima i kapitalom', rekao je Joško Vuković iz Brnjice.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Slika nije dostupna RS će Zračnom lukom Trebinje konkurirati Dubrovniku

Županijska HDZ- ova vlast godinama uvjerava stanovnike kako će se u njihovoj blizini izgraditi tek mali sportski aerodrom. Šibenski županijski vrh preko noći mijenja plan, naručuje izradu projekta mega zračne luke i sve prešućuje stanovnicima. 'Mi smo za izgradnju aerodroma saznali preko medija. Kada smo čuli izjavu župana, odmah smo reagirali', rekao je Josip Lucić iz Pokrovnika.

Stoljetna ognjišta nemaju cijenu

A reagirali su da njihova stoljetna ognjišta ne žele prodati. Niti u svrhu izgradnje 300 milijuna vrijednog i za tisuću radnih mjesta spremnog aerodroma. 'Bili su Rusi kod mene i u malo pripitom stanju pitali da li im prodam. Ja sam rekao kako nema cijene', pojasnio je Frane Rakić iz Pakovog sela.

O temi aerodroma u županiji ne žele ništa reći. Stanovnici smatraju da će u zadnji čas biti dovedeni pred zid i kuće će morati prodati. Investitor je projekt detaljno izradio.
  'Mi bi imali 250 aviona, to nešto znači. Nema tako nešto ni Sarajevo ni Pleso', rekao je Ljubomir Surić, savjetnik na projektu izgradnje zračne luke.

>> Poduzetnik mjesecima ne može naći radnike!

Izgradnja aerodroma od nacionalnog je interesa. Ako se krene u realizaciju, kuće će nestati, vlasnici će nema sumnje biti obeštećeni. Ali će sa svojih ognjišta otići u suzama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene