Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prvi put pobjeda ide u Žminj

Završila tradicionalna 44. Trka na prstenac, slavodobitnik Petar Benčić

Petar Benčić (Foto: Dnevnik.hr)
Petar Benčić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petar Benčić (Foto: Dnevnik.hr) Petar Benčić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Petra Fabian Kapov(Foto: Dnevnik.hr) Petra Fabian Kapov(Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Događaj Trka za prstenac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Završila je tradicionalna, 44. Trka na prstenac u istarskom Barbanu koja se odvija uz bogat kulturno zabavni program. Slavodobitnik ove godine je Petar Benčić .

Trka na prstenac viteška je igra koja se održava trećeg vikenda u kolovozu u Barbanu i koja je zadnjih godina postala zaštitnim znakom tog mjesta, te jedna od najpoznatijih ljetnih priredbi u Istri.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Bernardić osvrnuo se na svoju poziciju (Video: Vijesti u 17h) Više nego optimističan Bernardić: "Ne brinite za SDP, sve će biti u redu! Predsjednik sam stranke do idućih parlamentarnih izbora" Slika nije dostupna Beljak, Mesić, Orešković... POLITIČKI VRH U BARBANU Tradicionalnu vitešku igru političari iskoristili za kampanju

Igra je slična Sinjskoj alci, a cilj je igre unutar 12 sekundi u punom galopu prijeći stazu dugačku 150 metara te kopljem pogoditi prstenac. Prvi zapisi o trci na prstenac potječu iz 1696. godine.

Cijeli Barban živi za ovaj vikend Trke. Jedan je to od najvećih ljetnih događaja koji se održavaju u Istri i privlači više od 10.000 gostiju.

Slavodobitnik ove godine je Petar Benčić koji je u tri kruga pogodio tri sride. Ovo je njegov 14. nastup i prva pobjeda. ''Prvi put pobjeda ide u Žminj. Danas da je bilo 100 puta, bila bi srida. Počeo sam nositi koplje sa 10 godina'', rekao je Benčić.

Uz brojne goste, uzvanike i prijatelje Trke programu su nazočili i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković.

U premijerovoj pratnji bili su ministri državne imovine, gospodarstva i turizma Mario Banožić, Darko Horvat i Gari Cappelli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene