Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završena istraga u slučaju 'Gruntovec'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je istraga u slučaju "Gruntovec", u kojemu je za korupciju u zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici osumnjičeno 29 osoba, a sada USKOK treba odlučiti protiv koga će od njih podići optužnicu, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

U devetomjesečnoj istrazi istražna sutkinja Erna Dražančić ispitala je osumnjičene i 78 svjedoka, a posljednja tri ispitana su jučer.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Tijekom istrage pretražena su brojna računala i mobiteli osumnjičenih te pribavljena opsežna dokumentacija od banaka, drugih financijskih ustanova te mobilnih operatera, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića koji je rekao da će spis biti dostavljen USKOK-u koji je nadležan za odluku o podizanju optužnice.

U zemljišno-knjižnoj aferi "Gruntovec" osumnjičeni su uglavnom nižerangirani službenici gruntovnica i sudova, građani koji su im davali mito te nekoliko odvjetnika.

Službenike se tereti da su za novac i razne usluge - od zapošljavanja članova obitelji i opremanja kuća do plaćanja računa i ljetovanja, preko reda omogućavali uknjižbe prava vlasništva i založnih prava, izdavali zemljišnoknjižne izvatke, žurno rješavali spise i odavali podatke iz spisa.

USKOK skupinu, u medijima nazvanu "Gruntovčani", tereti za primanje i davanje mita, poticanje na zlouporabu položaja ili ovlasti, krivotvorenje službenih isprava i protuzakonito posredovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene