Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izglasano u Saboru

Ugovori na određeno, otkazi: Evo PROMJENA u Zakonu o radu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku sjednice Sabora, zastupnici su izglasali izmjene Zakona o radu. Pročitajte o kakvim se promjenama radi!

Prihvaćenim izmjenama Zakona o radu poslodavci će ubuduće prvi ugovor o radu na određeno vrijeme s radnikom moći sklopiti bez vremenskog ograničenja. Drugi i svaki sljedeći ugovor na određeno s istim radnikom i za isto radno mjesto neće moći biti sklopljen na dulje od tri godine.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Slika nije dostupna RASPRAVA U SABORU Peović podsjetila ministra: ''Zavjetovali ste se Svetom Josipu, zaštitniku radnika, a ovaj zakon ne štiti radnike''

>>Telefonska sjednica Vlade o amandmanima na ZOR

Ako se prvi ugovor na određeno vrijeme sklopi na dulje od tri godine, drugi se neće moći sklopiti na određeno. Utvrđeno je maksimalno trajanje prekovremenog rada od osam sati tjedno, umjesto dosadašnjih 32 sata mjesečno, a smanjeno minimalno trajanje odmora radnika između smjena, s deset na osam sati.

Poslodavcima se olakšava otkazivanje ugovora o radu tijekom probnog rada. Naime, do sada je poslodavac bio dužan otkaz ugovora o radu tijekom probnog rada obrazlagati jednim od razloga predviđenim ZOR-om, a ubuduće će se neuspjeh probnog rada smatrati posebno opravdanim razlogom za otkaz ugovora na koji se ne primjenjuju odredbe ZOR-a.

Od 1. srpnja, više neće biti radnih knjižica, jer Europska unija ne poznaje radnu knjižicu kao institut. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene