Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zastupnici Drmić i Šišljagić na obavijesnom razgovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici HDSSB-a Ivan Drmić i Vladimir Šišljagić bili su danas na obavijesnim razgovorima na koje ih je osječko-baranjska Policijska uprava pozvala radi davanja obavijesti o povredi tajnosti postupka.

Drmić je nakon razgovora, koji je potrajao desetak minuta,
novinarima okupljenima pred zgradom Policijske uprave rekao kako su ga dvojica policajaca ispitivala o tome otkud mu informacije koje je iznosio u Hrvatskom saboru da Branimira Glavaša u istražnim postupcima, koji se vode protiv njega, nitko ne tereti.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš statistika iz Sabora Objavljeno tko su najaktivniji zastupnici, a tko nije progovorio ni riječ Slika nije dostupna Divljački premlaćen Policija traga za napadačima na splitskog opernog prvaka

Razgovor s djelatnicima PU ocijenio je korektnim kazavši da je "rekao što je želio reći", a "ono što nije mogao reći, zbog zaštite drugih ljudi, nije rekao". Ocijenio je kako je presedan da se na obavijesni razgovor u policiju pozivaju saborski zastupnici zbog izjava u Saboru, te je ocijenio da je to "na jedan način udar na demokraciju".

Na konferenciji za novinare, koju su zastupnici HDSSB-a Drmić i Šišljagić održali 21. studenoga u Saboru, Drmić je rekao da svjedoci ni izravno, ni neizravno ne terete Glavaša i da se postupci protiv njega temelje na izjavama samo po jednog svjedoka. Pritom je jedan svjedok - Krunoslav Fehir - svoj iskaz mijenjao šest puta u nekoliko dana, a svjedokinja Gordana Getoš Magdić u policiji je ispitivana 50 sati, kazao je tada Drmić.

Ponovno je optužio Državno odvjetništvo za selektivno puštanje određenih dokumenata u javnost, a načelnika osječko-baranjske PU Vladimira Fabera da "provodi svoje zakone", poručivši mu da će doći dan kada će i on doći na obavijesni razgovor i sjesti na optuženičku klupu zbog kršenja zakona.

Saborski zastupnik Vladimir Šišljagić izjavio je novinarima da su obavijesni razgovori, na koje su pozvani on i zastupnik Ivan Drmić, nastavak političkog progona HDSSB-a te ponovni pokušaj nasilnog rušenja vlasti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Rekao je da mu nije jasno zbog čega je pozvan na razgovor jer su mu, kako tvrdi, predočena dva novinska članka od 22. studenoga, vezana uz jednu press konferenciju, u kojima se uopće ne spominje njegovo ime, pa drži kako su jedini razlog da ga se pozove fotografije objavljene uz te napise.

Iz toga proizlazi da Državno odvjetništvo i PU nastavljaju politički igrokaz i cirkus radi uznemiravanja javnosti, u smislu nastavka priče o "gradu slučaju".

Ocijenio je da je riječ o nastavku "podgrijavanja razmišljanja u javnosti da je u HDSSB-u nešto sumnjivo te da se ljudi iz vrha HDSSB-a bave sumnjivim poslovima".

Dodao je kako su ga policajci upozorili da je istraga protiv
Branimira Glavaša tajni postupak, a da se on zapitao "zbog čega onda načelnik PU Vladimir Faber izlazi u medijima sa svojim izjavama, komentarima i iskazima svjedoka, jer bi po službenoj dužnosti morao znati da je istraga tajna".

"Ja to kao građanin ne moram znati i mislim da u svakom trenutku imam pravo reći svoje mišljenje, a kao saborskom zastupniku to mi je i obveza", ocijenio je Šišljagić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene