Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je to moguće?

Zašto Tomislav Horvatinčić slobodno šeta Samoborom? "Kod nas je sve moguće"

Aktualno Galerija Tomislav Horvatinčić - 5 Tomislav Horvatinčić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Horvatinčić opet u šetnji - 2 Horvatinčić opet u šetnji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Horvatinčić opet u šetnji - 3 Horvatinčić opet u šetnji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Horvatinčić opet u šetnji - 4 Horvatinčić opet u šetnji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Horvatinčić opet u šetnji - 5 Galerija 1/11 >>
Tomislav Horvatinčić, koji zbog pomorske nesreće služi kaznu zatvora od četiri godine i 10 mjeseci, ponovno je viđen kako šeta po Samoboru kao slobodan čovjek. I nije to prvi put. Kako je to moguće, istražila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Adresa Tomislava Horvatinčića kaznionica je poluotvorenog tipa. Horvatinčić se i dalje nalazi na izdržavanju kazne zatvora u kaznionici Lipovica Popovača, međutim ima pravo na izvakaznioničke pogodnosti i njih koristi u Samoboru. No s njih se uredno vraća, kažu na sudu, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Pa ga u šetnji gradom nije nemoguće vidjeti. Samoborci s kojima je razgovarala ekipa Dnevnika Nove TV nisu iznenađeni. "Malo je neobično, ali kod nas je sve moguće, pa je možda i to moguće u ova neobična vremena", rekao je Kruno.

"Neka živi slobodno, neka nosi na duši sve one koje je poubijao, ali mu ne bi više dala dozvolu!", kaže Radmila.

Pročitajte i ovo Vlak naletio na kombi nedaleko Bjelovara kod mjesta cirkvena Putnički vlak naletio na kombi i iskočio iz tračnica: Ima ozlijeđenih

"Nek pravosuđe radi ono što treba, sada da li je to moralno, to je drugo pitanje", smatra Ivica. Ali prema zakonu svakako je, objašnjavaju u Ministarstvu pravosuđa. U poluotvorenim odjelima, zatvorenici imaju pravo na izlazak u trajanju od 144 sata na mjesec u mjesto prebivališta. Prijedlog za pojedinog zatvorenika daje stručni tim upravitelju.

"Sve se gleda, uvijek, i kazneno djelo, i način počinjenja, i način dolaska, utjecaj, podrška okoline, podrška obitelji, ima jako puno stavaka, mišljenje terena, policije, ranija osuđivanost, postupci u tijeku", navela je Jasmina Miler Lisac iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Samo u prošloj godini oko 500 zatvorenika koristilo je oko 7500 pogodnosti.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Kuće nisu ugrožene FOTO Požar u Podstrani, uz vatrogasce gasi ga i kanader

Koje su konkretno pogodnosti koje uživa Tomislav Horvatinčić, podatak je koji ne smiju javno podijeliti.

Kamere Dnevnika Nove TV su ga prije tri godine uhvatile u šetnji Cvjetnim trgom. Tad je kazao kako je bolestan pa se liječi.

Horvatinčić je krivim proglašen iz trećeg pokušaja. Kaznu od četiri godine i 10 mjeseci počeo je služiti tek u srpnju 2021. 10 godina nakon nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Odlazak u zatvor odgađan je baš zbog njegova zdravstvenog stanja, vrijeme je provodio i u toplicama. Koliko vremena od kazne će u zatvoru zaista i provesti, nitko ne zna,  jer su podatci tajni.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene