Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuće nisu ugrožene

FOTO Požar u Podstrani, uz vatrogasce gasi ga i kanader

Ivan Kaštelan, reporter Nove TV
Ivan Kaštelan, reporter Nove TV DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar na brdu Perun iznad Strožanca - 1 Požar na brdu Perun iznad Strožanca - 1 Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell Požar na brdu Perun iznad Strožanca - 6 Požar na brdu Perun iznad Strožanca - 6 Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Požar u Podstrani - 1 Požar u Podstrani - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Požar u Podstrani - 2 Galerija 1/7 >>
U Gornjoj Podstrani na brdu Perun u petak nešto prije 17 sati izbio je šumski požar, gase ga brojna vatrogasna društva s tog područja uz pomoć kanadera, a u ovom trenutku nisu ugroženi stambeni objekti, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita.

Prema informacijama vatrogasaca gori šuma, razno raslinje i maslinici.

Na terenu je više desetaka vatrogasaca JVP Podstrane, JVP i DVD Split, DVD Žrnovnica i kanader, a uskoro bi im se u gašenju trebala pridružiti još dva kanadera. Od vatrogasaca se doznaje da kuće nisu ugrožene jer vjetar koji trenutno puše na tom području nosi požar put vrha brda.

Pročitajte i ovo Alexander i Robert McKellar osuđeni na zatvor Blizanci monstrumi: Udario autom biciklista, s bratom sakrio tijelo, a onda ga je trenutak slabosti koštao slobode

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan izvijestio je za Dnevnik Nove TV o stanju na terenu.

"Zasad nema opasnosti po kuće, zračne snage stigle su tu na teren na vrijeme, tako da dvije kuće za odmor koje se nalaze u blizini su obranjene i zaustavljeno je širenje samog požara prema mjestu gornja Podstrana gdje se nalazi veliki broj i smještajnih kapaciteta i obiteljskih kuća. Sam požar dogodio se na mjestu Perun u Podstrani koja se nalazi tik pored Splita, nešto iza 18 sati, a već nakon dvadesetak minuta stigle su zračne snage, prvo e-traktor, zatim i kanader."

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća na moru Pronađeno tijelo nestalog talijanskog ronioca u akvatoriju Kornata

"Oni i dalje gase, pokušavaju do noći, a ostalo je još jedno možda sat, sat i pol da saniraju taj teren kako se požar tijekom noći ne bi gasio. U svakom slučaju na ruku vatrogascima ide i vrijeme, trenutno je vjetar stao. Na terenu su uz vatrogasce, naravno i DVD Podstrana i javne postrojbe Podsrtrana, njihovi kolege iz Žrnovnice, Splita, stigli su i iz Dugog rata. U svakom slučaju čini se da ovaj sami požar neće izazvati neke veće probleme, dogodio se u samom vrhu brda, to je šuma, to je nisko raslinje, tako da osim dima i te izgorene površine , nikakve veće štete ni za stanovništvo ni za njihovu imovinu u ovom slučaju ne bi trebalo biti."
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene