Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAŠTITA SCHENGENA

ŠTO ONI ZNAJU, A MI NE? Slovenci dižu ogradu na granici, Hrvati kažu da za to nema potrebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski političari uvjeravaju da nema bojazni od novog migrantskog vala, a Slovencima njihovi političari govore da se pripremaju za migrantski val. Tko govori istinu?

U slovenskom MUP-u su nam rekli da se ograde dižu privremeno zbog zaštite vanjske granice Schengena. Nisu odogovorili imaju li indiciija da se sprema novi migracijski val ili možda znaju nešto što mi ne znamo.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni i Edi Rama Sastanak premijera Italija će graditi prihvatne centre za migrante u Albaniji: "Osjećamo dužnost pomoći Rimu" Dina Ćevid Strah od terorizma Hrvati koji žive u Austriji o dizanju razine sigurnosti: "Vlasti su opreznije i zbog napada iz 2020. godine"

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, rekao je da su naše granice sigurne i da nema naznaka da se sprema novi val. Rekao je da će se sa svojom slovenskom kolegicom sresti idućeg tjedna.

Dok političari govore o ogradama, duž granice sa Slovenijom mještani žive s njima svaki dan. U Brežicama, primjerice, ograda doslovno dijeli dvoje prvih susjeda

Mještani su ljuti, kažu da se još nisu navikli na njih iako su ograde ovdje već godinu dana. Rekli su nam da su ipak malo promijenile navike prvih susjeda.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene