Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Film o Nikoli Tesli

'Zašto bi Smiljan negdje drugdje gradili, a tamo stoji autentičan?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se Hrvati vole u svijetu hvaliti Nikolom Teslom kao svojim, a izgradili su mu i memorijalni centar, film o Tesli neće se snimati u Hrvatskoj na autentičnim lokacijama, nego u Srbiji.

Ambiciozni projekt u kojem će glumiti velike svjetske zvijezde dobio je i potporu američke i srbijanske Vlade. Film 'Tesla vladar svijeta', snimat će se u Srbiji. 'Legitimno je pravo da producent bira gdje mu je najpovoljnije snimati. U ovom slučaju to je neko srpsko selo koje će glumiti Smiljan pa nema baš puno razlike vizualno', rekao je Dalibor Matanić, redatelj.

Pročitajte i ovo Patrijarh Porfirije pomno birane riječi Poglavar SPC-a posvetio crkvu u Smiljanu, govorio o miru Hrvata i Srba: "Uvijek može bolje..." Slika nije dostupna Predstavljena idejna rješenja Srpski mediji žestoko o našoj kovanici: "Hrvati su još jednom besramno ukrali Teslu"

'Zašto bi Smiljan negdje drugdje gradili, a tamo stoji autentičan, pravi. To mi zvuči prilično neozbiljno', komentirao je Krsto Papić, redatelj filma 'Tajna Nikole Tesle'. Taj film o Teslinom životu trebali su snimati u Velikoj Britaniji, ali se studio Universal više oduševio Srbijom obilazeći desetke lokacija i srpske filmske studije.

'Ne znam tko stoji iza cijelog projekta, a to je bitna stvar', kaže Matanić. Projekt je dobio podršku američke i srpske vlade. Teslu će vjerojatno glumiti Christian Bale, a ostale uloge tumačit će Nicolas Cage i Harrison Ford. Filma o Tesli nije bilo od onog Papićevog, 1980.

>> Film o Nikoli Tesli će se snimati u Srbiji?

'Otkako sam ja snimio film, to je najmanje 15 puta da čujem da netko snima film o Nikoli Tesli. Između ostalih i Francis Ford Coppola je htio snimati film', kaže Papić. 'Ako se Tesla bude prezentirao isključivo kao srpski znanstvenik onda se vidi kuda to ide', kaže Matanić. Gdje god snimili film, snimit će da je Tesla rođen u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene