Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Klinici za tumore

'Razbit ću vam sve, nitko vas neće spasiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštitari Klinike za tumore Zagreb pokušavali su ući u objekt novoizgrađene Klinike koju je radila tvrtka Ingra.

Dva sata trajala je drama ispred novoizgrađene Klinike. Nakon što su zaštitari Klinike za tumore Zagreb pokušavali ući u zgradu, a djelatnici Ingre im to nisu dopuštali, svatko je bez donesenog  rješenja otišao na svoju stranu. Predstavnici Ministarstva zdravstva praćeni zaštitarima s bušilicama i bravama htjeli su nasilno obaviti primopredaju zgrade. Pozvali su i policiju koja je smirivala situaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vatrogasci na terenu Novi incident u centru Zagreba: Komad fasade ponovno pao na ulicu Slika nije dostupna Postigli dogovor Ingra predala Ministarstvu zdravlja Kliniku za tumore

Neki od njih su se obrušili i na snimatelje i fotorportere te su im vikali 'nemojte snimati bez odobrenja', na što su ljudi iz Ingre rekli da su oni to gradili i da snimatelji imaju odobrenje. Kada su pitali od koga imaju odobrenje Igor Oppenheim je rekao da od njega i rekao im da ako ne žele da njih snimaju neka se maknu iz kadra. No, muškarac je nastavio prijetiti fotoreporteru: 'Ne snimajte me! Zadnji puta! Ne snimajte me! Potrgat ću vam sve to, hoću sigurno. Garantirano! Neće vas nitko spasiti', rekao je, a sve su to zabilježile naše kamere.

Radi se o objektu koji nije primopredan naručitelju, Klinici za tumore, odnosno Ministarstvu zdravstva iako je zgrada službeno završena 2010., priopćili su iz Ingre. Ingra u svojem priopćenju navodi dug koji potražuje od Ministarstva zdravstva.

Iz Ministarstva tvrde da postupaju po preporuci Državnog odvjetništva te ističu da se Ingra već ranije prijetila medijima i na taj način vršila pritisak na Ministarstvo. No, Državno odvjetništvo je žurno regairalo službenim priopćenjem u kojem stoji da 'Državno odvjetništvo nije dalo nikakvu preporuku Ministarstvu zdravstva'.

'Ne možemo i nećemo prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog Ugovora, niti na to imamo pravo. Također, ne možemo i nećemo pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra, jer aneks ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja', stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Dodaju kako izražavamo žaljenje što Ingra na ovaj način onemogućava poboljšavanje zdravstvene zaštite pacijentima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene