Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratki rokovi

ZAPOČELA PRODAJA DIONICA Objavljen poziv kupcima, evo što je prvo na prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeno je počela prodaja dionica Končara, Sunčanog Hvara te hotelskog poduzeća Korčula.

Najavljeno - učinjeno. Država je oglasila prodaju obiteljskog srebra. Kupcima nudi tvornicu Končar, hotele Sunčani Hvar, i Korčula. Time želi smanjiti javni dug. Centar za restrukturiranje i prodaju na svojm je stranicama objavio pozive mogućim kupcima za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda.

Pročitajte i ovo Objava Hrvatske turističke zajednice Pobrisali objavu HTZ objasnio kako su pomiješali Rovinj i Korčulu: Kažu bila je to nenamjerna pogreška Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Prodaje se 526.926 dionica Končara. Minimalna cijena po dionici je 670 kuna, a rok za ponude zainteresiranih kupaca do 31 .svibnja.

'To su sigurna ulaganja, oni koji ulaze u to nisu tvrtke koje na tržištu imaju probleme i sigurno da ćemo u ovome vremenu, dok je otvoren natječaj, imati i kvalitetne ponuditelje. Naš je cilj sačuvati takvu strukturu vlasništva da nitko ne može samostalno odlučiti o prestanku proizvodnje ili preseljenju', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić

Dionice Sunčanog Hvara prodavat će se javnom dražbom na Zagrebačkoj burzi 13. lipnja. Prodaje se nešto manje od 30 posto dionica, a kupac mora kupiti sve dionice u paketu. Početna cijena je 162,77 milijuna kuna.

Hotelsko poduzeće Korčula prodavat će se na dražbi 6. lipnja. Na prodaju je 12 paketa dionica, a prosječna početna cijena jednog paketa iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

'Ova situacija koju ćemo imati sigurno će biti jedna od najboljih, a to je da imamo kvalitetne vlasnike koji će ulagati, mi ćemo svi skupa imati hrvatsku firmu koja ostvaruje prihode koji su definitivno veći nego kad upravljaju različite interesne skupine', kazao je ministar Panenić.

Danas je pak istekao rok potencijalnim strateškim investitorima za ulaganje u Badel u sklopu predstečajne nagodbe. Sutra će povjerenstvo vidjeti ima li i koliko zainteresiranih za spas domaćeg proizvođača pića. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene