Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzajamni dogovor

ZAMP se smilovao hotelijerima, dobit će 15 % popusta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz ZAMP-a su javili kako su u dogovoru s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu odlučili dati hotelima 15 % za naknade korištenja glazbe.

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Hrvatsko društvo skladatelja, Služba ZAMP (HDS ZAMP) dogovorili su za ovu godinu, uz popuste osigurane prijašnjih godina, dodatni popust od 15% na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NI KRIVI, A DUŽNI Vatrogasci u stečaju zbog naknade ZAMP-u: Nismo vlasnici društvenog doma i nismo organizirali svadbe Željko Grgojić, zapovjednik DVD Luka (Foto: Dnevnik.hr) Jučer heroji, danas u stečaju Vatrogasno društvo ni krivo ni dužno završilo u stečaju, i to zbog - ZAMP-a

Aktivno pregovaranje obiju strana rezultiralo je dogovorenim popustima koji su namijenjeni 2012. godini a dodatno će se pregovarati o novom modelu obračuna naknade za 2013. godinu.

>> U ovom prilogu je korištena skladba Josipovića! Prijavit ćemo ZAMP-u!

I zajednički interes i volju za postizanje novog modela naknade, a obje strane obvezale su se na međusobnu suradnju. Tako će Udruga poslodavaca u hotelijerstvu svojim djelovanjem utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava. S druge strane, HDS ZAMP će voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti kao i o gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Također, uspostavit će se zajedničko medijacijsko tijelo u koje će svaka strana imenovati po dva člana, a koje će rješavati pojedinačne prigovore korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene