Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Harač stupio na snagu

'Zakon nije protuustavan, a Mesić neka radi što želi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mislim da taj Zakon nije protuustavan, ali isto tako predsjednik Mesić ima pravo podnositi tužbe na sve zakone ako to želi', rekal je danas Jadranka Kosor.

'On je Zakon potpisao, no njegovo je pravo zatražiti ocjenu ustavnosti. Neka svatko radi svoj posao. Predsjednik svoj, Ustavni sud neka radi svoje, a Vlada radi svoje, jer Vlada nastoji učiniti sve da svi u Hrvatskoj imaju i dalje i mirovine i plaće', rekla je Jadranka Kosor novinarima komentirajući najavu predsjednika Stjepana Mesića o ocjeni ustavnosti tzv. kriznog poreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imenovanje Jadranke Kosor će pričekati 'Trebalo je ujediniti snage, a ne prepustiti probleme drugima' Slika nije dostupna Bez obraćanja naciji Mesić i dalje enigmatično šuti o Sanaderovoj ostavci

>> Zbog novog obračuna plaće će kasniti i do tjedan dana

PDV se od danas plaća po stopi od 23 posto, a sve isplate plaća, mirovina, ostalih primitaka, isplate dividendi ili udjela u dobiti u iznosima većim od 3.000 kuna oporezivat će se posebnim porezom po stopi od 2 i 4 posto.

Nekoliko zakona stupilo na snagu

U Narodnim novinama (broj 94) s današnjim nadnevkom objavljeni su, a time stupaju na snagu Zakon o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke, Zakon o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost kao i još nekoliko zakona koje je Sabor donio ovaj tjedan, a vezani su uz rebalans državnog proračuna.

>> Od sutra na snazi tzv. krizni porez

Prema Zakonu o posebnom porezu, u razdoblju od 1. kolovoza ove do 31. prosinca 2010. na sve mjesečne isplate neto plaća, mirovina, drugih primitaka, dividende i udjela u dobiti veće od 3.000 kuna plaćat će se poseban porez - po stopi od 2 posto na iznose veće od 3.000 do 6.000 kuna, a po stopi od 4 posto na iznose veće od 6.000 kuna. Poseban će se porez plaćati na cjelokupni iznos.

Mislite li da će Zakon pasti na Ustavnom sudu?

  • Da
  • Ne
  • Nadam se da hoće
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene