Obavijesti Video Pretražite Navigacija
niz humantarnih akcija

Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina priliku za novi život dobilo je 145 ljudi, a pomogli su i Klinici dr. Fran Mihaljević

Aktualno Galerija Ana Rukavina - 1 Ana Rukavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ana Rukavina - 2 Ana Rukavina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zaklada Ana Rukavina - 1 Zaklada Ana Rukavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zaklada Ana Rukavina - 2 Galerija 1/4 >>
I 15 godina nakon što nas je napustila, sjećamo se riječi Ane Rukavine - ''Želim život''. Zaklada koja nosi njezino ime nastavlja niz humanitarnih akcija. Tijekom godine - pomogla je i jednoj od najviše opterećenih zdravstvenih ustanova u doba COVID-a - klinici Fran Mihaljević.

Zahvaljujući Ani Rukavini, u Klinici dr. Fran Mihaljević danas se lakše radi. Prošle godine zaklada koja nosi njezino ime donirala im je mobilni ultrazvuk.

Pročitajte i ovo Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa" Slika nije dostupna Darivanje krvi Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce: Saši Fistriću već samo jedna epruveta krvi može spasiti život

''Omogućio nam je puno kvalitetniju dijagnostiku u svakodnevnom radu uz krevet bolesnika - to su oni bolesnici koje nije uputno micati sa njihovih bolesničkih postelja", rekao je Viktoriji Bednjanec Goran Tešović iz Frana Mihaljevića.

Vrijednost je više od 331 tisuće kuna. Njegov značaj profesor Tešović uspoređuje sa stetoskopom.

"To je nešto što mi doista svakodnevno koristimo i na tome im velika hvala jer svi naši prethodni pokušaji koji su trajali nekoliko godina da zamijenimo dotrajali i nepodesni aparat nisu urodili plodom", objasnio je.

Plodom je urodila misija Ane Rukavine, a to je - spašavanje života. Tako je početkom pandemije Zaklada Klinici donirala i respirator.

"Iz razloga što je to najopterećenija zdravstvena ustanova i što je respirator nešto što u ovoj pandemiji može pomoći i spasiti živote. Moto Zaklade je spasimo život. Prema tome, to je bilo logično da doniramo respirator kliničkoj bolnici Fran Mihaljević", naveo je Mirando Mrsić iz Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte i ovo Bliži se 16. humanitarni koncert zaklade Ana Rukavina Nazovite 060 9000! Tradicionalni 16. humanitarni koncert Želim život i ove godine u drugačijem izdanju, ali linija telefona je ista!

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 18. prosinca u 20:15 I ove godine koncert ''Želim život'' iz udobnosti vašeg doma: "Iako nismo na Trgu, želimo pružiti ljudima nadu u život i da će ovaj teški period uskoro biti iza nas"

I to je samo jedan od ovogodišnjih Zakladinih uspjeha. Milijun kuna donirano je i zagrebačkom KBC-u za izgradnju novog prostora Odjela dječje onkologije i hematologije. Pomogli su u obnovi Doma za djecu bez roditeljske skrbi u Sisku koji je stradao u potresu.

"Zaklada je uvijek bila vezana uz građane, zato smo toliko uspješni, zato imamo toliko darivatelja u našem registru, dobrovoljnih davatelja matičnih stanica", dodao je.

A njihov broj stalno raste - prešao je 60 tisuća. Zahvaljujući radu Zaklade priliku za novi život dobilo je 145 osoba. 

Ovogodišnji koncert Želim život održat će se u subotu, 18. prosinca, s početkom u 20:15 sati, uz najljepše izvedbe zvijezda hrvatske estrade - Severine, Nine Badrić, Petra Graše, Psihomodo Popa te Sanje, Marinka i Zeca, koji će dodatno zagrijati srca gledatelja u predbožićno vrijeme ljubavi, veselja i darivanja. 

Iako se tradicionalni koncert Želim život zbog pandemije neće održati uživo, Nova TV je pripremila emisiju s glazbenim nastupima, koju ćete moći pratiti na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr i Facebook stranici DNEVNIK.hr-a.

Građani svoj doprinos mogu dati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 5,00 kuna (plus PDV), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca. Donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke, koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj su banci, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene