Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubljana

Zahtjevi za opozivom u povjerenstvu za arbitražu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Slovenske pučke stranke i predsjednik udruge 'Zavod 25. lipnja 1991.' Marjan Podobnik pohvalio je u srijedu odluku premijera Boruta Pahora da se Hrvatskoj ne dopusti otvaranje i zatvaranje ukupno 11 poglavlja u pristupnim pregovorima s EU-om, a predložio je i opoziv predsjednika slovenskog dijela slovensko-hrvatskog povjerenstva za arbitražu, priopćeno je iz te udruge čiji potpredsjednik je tzv. borac za južnu granicu Joško Joras.

'Pahor puno odlučnije brani slovenske interese od prijašnjih vlada', rekao je Podobnik te dodao da bi trebalo opozvati predsjednika slovenskog dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže Mihu Pogačnika.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Podobnik tvrdi da je njegovoj udruzi Pogačnik priznao kako bi predmetom arbitraže mogli biti teritoriji i more koji su 'neprijeporno slovenski'. Zato je Podobnik predložio da se za slovenskog člana povjerenstva imenuje povjesničarka Duša Krnel-Umek iz Slovenske pučke stranke.

'Pahorova Vlada djeluje odlučno i nadamo se da će početi štititi naše more i kopno po slovu Ustava', rekao je Podobnik, a prenose slovenski mediji.

'Predlažem da Slovenija ne ratificira protokol o ulasku Hrvatske u NATO sve dok Hrvatska ne prekine okupaciju dijela teritorija jedne od zemalja članica Saveza', rekao je Podobnik, a prenijela Slovenska tiskovna agencija STA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene