Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemo olakšanje

Zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, Hrvati će uskoro moći predati u bilo kojoj policijskoj stanici

Aktualno Galerija Osobna iskaznica - 1 Osobna iskaznica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Osobna iskaznica - 2 Osobna iskaznica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Čekanje u redu na policiji - 1 Čekanje u redu na policiji - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Čekanje u redu na policiji - 2 Čekanje u redu na policiji - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Čekanje u redu na policiji - 3 Galerija 1/5 >>
Uskoro više ne bi trebalo biti velikih gužvi barem kada je izdavanje osobnih iskaznica u pitanju. Jer stiže velika promjena. Hrvati će uskoro moći podnijeti zahtjev za izdavanjem osobne u bilo kojoj policijskoj postaji ili upravi.

Kad joj istekne osobna, Dajana bi zahtjev za novom iskaznicom uskoro mogla predati bilo gdje u Hrvatskoj, gdje joj najviše odgovara.

"Naravno da bi bilo puno lakše, u Novigradu ili bilo gdje drugdje u blizini preuzeti nego da dolazim žurno u Zagreb radi takve stvari", rekla je Dajana.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Teška prometna nesreća na A1 Reporter Dnevnika Nove TV uživo iz Karlovca: "Odvjetnik uhićenog mladića najavio je da s nestrpljenjem čeka prometno vještačenje"

Ideja je to Ministarstva unutarnjih poslova koja se pojavila zbog povećanih zahtjeva nakon proglašenja kraja epidemije koronavirusa. Samo u iznimnim slučajevima osobna se izdavala izvan mjesta boravišta ili prebivališta. To je dalo pozitivne rezultate.

Izmjena zakona sada je na esavjetovanju, a ako prođe to znači da ćemo već u prvoj polovici iduće godini svoje osobne moći preuzeti u bilo kojoj policijskoj postaji. To bi uvelike olakšalo građanima, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Uz to što bi pomoglo građanima, smanjilo čekanja u redovima, uvelike bi se rasteretio i rad policijskih uprava u kojima se kontinuirano podnosi velik broj zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica.

Pročitajte i ovo Kristijan Ukota, zamjenik zapovjednika JVP Poreč štetu tek treba utvrditi Jako nevrijeme pogodilo je dijelove zemlje: "Dizalica se urušila na dvije zgrade, pomoćni objekt i parkirani kombi"

"Pa smanjilo bi redove, u svakom slučaju olakšanje", poručila je Vesna. "Ako se bilo što zaboravi morate ići u svoj matični grad gdje ste prijavljeni što god treba tamo. Mislim da bi to dosta lakše bilo", dodao je Zoran. "Ja mislim da je to dobra ideja", istaknula je Ana.

Dok se zakon o osobnim iskaznicama kojim se ukida mjesna nadležnost ne promijeni, Hrvati i dalje zahtjeve podnose u svojim matičnim policijskim upravama.

A s današnjim danom u Hrvatskoj je 59.009 nevažećih osobnih iskaznica kojima je rok istekao tijekom epidemije COVIDA.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene