Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVJETLOSNA AKCIJA VATROGASACA

Tomašević o padu letjelice: "Očekujem odgovore NATO-a i kako je ovo bilo moguće"

Aktualno Galerija +0 Zagrebački vatrogasci iskazali potporu Ukrajini Galerija 1/1 >>
Zagrebački vatrogasci organizirali su svjetlosnu akciju potpore Ukrajini. Učinili su to u sklopu kampanje Eurocities.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, rekao je da su vatrogasci organizirali svjetlosnu akciju kako bi izrazili solidarnost s Ukrajincima, posebno s ukrajinskim vatrogascima.

"Mi smo se neki dan čuli s njima. Situacija nažalost nije dobra. Oni već imaju 12 poginulih vatrogasaca, 70 vatrogasnih postaja je uništeno, a 28 vatrogasaca je teško stradalo. Ovo je naš jedan mali znak pažnje i zaista se nadamo miru, kao i svi u cijelome svijetu", rekao je Jembrih.

Akciji je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je još jednom rekao da najoštrije osuđuje napad na Ukrajinu te je izrazio solidarnost s njezinim građanima.

"Mi smo u Zagrebu spremni pomoći kako god možemo, posebno humanitarno. Spremni smo za prihvat izbjeglica, za integriranje u društvo ako odluče ostati", rekao je gradonačelnik te dodao da se na Velesajmu priprema paviljon za slučaj da dođe do većeg vala.

"Pridružujem se drugima iz državnog vrha i očekujem odgovore NATO saveza - kako je moguće da se ovako velika letjelica za vrijeme rata u Europi sruši usred glavnog grada jedne NATO članice. NATO na to treba dati odgovor a očekujemo i da se završi istraga Državnog odvjetništva i da tu saznamo što više detalja, tko je upravljao letjelicom i kako je ona završila ovdje", izjavio je Tomašević. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene