Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 20 metropola

Svjetska TOP LISTA: Zagrebački hoteli na 3. mjestu po čistoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb se može pohvaliti čistoćom hotela! Odmah je iza Tokija i Varšave. Ocjenu je dalo 6 milijuna korisnika online rezervacija.

'Plahta mora biti lijepo zategnuta', kaže sobarica Dina Suki. Svaki radni dan Dina pazi na svaki detalj. Posebnim kistom uklanja prašinu s hotelskog namještaja. 'Vidite i sami koliko tu detalja ima, jer to je sve starinski namještaj. Toliko tih sitnih detalja koje moramo proći', objašnjava sobarica.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević "Trebaju se zapitati" Tomašević komentirao ostavku Vučemilović: "Most će treći put dovesti HDZ na vlast" Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada

'Dakle, čistoća, kvaliteta usluge i ljubazno osoblje, to je nešto zbog čega vas vaši gosti pamte i zbog čega se vraćaju', kaže Josipa Jutt Ferlan iz Udruge poslodavaca u hoteljerstvu. Upravo je čistoća jedan od razloga što su zagrebački hoteli ucrtani na karti najčišćih na svijetu.
'Tako treba biti i ništa ispod toga nije prihvatljivo za hoteljerstvo', objašnjava Josipa.

Priznanje je stiglo iz Njemačke. Šest milijuna ljudi ocjenjivalo je i ljubaznost osoblja, omjer ponude te kvalitetu soba. 'Mislim da je ovo sjajno priznanje za nas u Zagrebu. To je zaista odlična nagrada za trud koji ulažemo', komentira direktor hotela, Gunnar Sanne.

>> VIDEO Biste li ovome uspjeli ODOLJETI ...

Zagreb se među 20 svjetskih metropola plasirao na treće mjesto. Hoteli su, prema riječima anketiranih, čišći samo u Tokiju i Varšavi. 'Puno puta se dogodi da u velikim razvikanim destinacijama, isto tako u većim razvikanim hotelima naiđete na dosta neugodnosti, pogotovo u dijelu domaćinstva i čistoće', kaže Josipa Ferlan.

'Svatko od nas kad uđe u sobu, smeta mu prašina, smetaju mu mirisi, stoga mislim da je to jedna od najbitnijih stvari', objašnjava Matea Puntijar, direktorica hotela. Iste rezultate potvrdile su i ovogodišnje analize europskog udruženja hotelijera. Zagrebački su hoteli dobili ocjenu 8,53. Zanimljivo je da nijedan grad nije dobio devetku, a kamoli desetku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene