Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lažni iskaz'

Zagrebački HNS najavljuje kaznenu prijavu protiv Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podnijet će kaznenu prijavu protiv zagrebačkoga gradonačelnika i predsjedničkog kandidata Milana Bandića.

Protiv Bandića zastupnici Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kaznenu će prijavu podnijeti ‘zbog obmanjivanja suda i davanja lažnog iskaza’ tijekom sudskog postupka u kojem je Bandić tužio HNS-ovu zastupnicu Moranu Paliković-Gruden zbog izrečenih navoda iz anonimnog pisma da je Galjufova postala dvosmjernom ulicom jer će u obližnjoj Babonićevoj živjeti Bandićeva kći.

Pročitajte i ovo Roberto Saviano, Giorgia Meloni NOVO ZASTRAŠIVANJE Novinar komentirao smrt bebe u brodolomu, premijerka ga tuži za klevetu: ''Gadovi, kako ste mogli?'' Slika nije dostupna Zbog klevete Bandić podnio privatnu tužbu protiv J. Meića

Zagrebački HNS-ovci zatražili su na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini da se gradskim zastupnicima osigura isti imunitet kakav imaju zastupnici u Hrvatskome saboru te su najavili da će s tim u vezi predložiti izmjene zakona. ‘Govor zastupnika važan je razvoj demokracije i zato bi trebalo osigurati slobodu govora gradskim zastupnicima svuda bez obzira na to govore li u Gradskoj skupštini, na konferenciji za novinare ili drugdje u javnosti’, rekla je zastupnica u Gradskome vijeću Alenka Košiša Čičin-Šain.

>> Sud: Paliković-Gruden kriva za klevetanje Bandića

Njezin stranački kolega u skupštinskim klupama Jozo Radoš ustvrdio je kako se ne boji kaznenih prijava jer je i Bandićeva kaznena prijava protiv Paliković-Gruden ‘besmislena’ budući da je njezina dužnost, a ne krimen, da izvješćuje javnost o svemu u vezi s gradonačelnikom i gradskim temama. Bandića je prozvao da se nije odazivao na ročišta i da je obmanjivao sud opravdavajući se putovanjem u Split i drugim obvezama, a dao je, kako je ustvrdio, i lažni iskaz rekavši u svom stilu, ‘rutinski i lakonski’, da grad nije kupovao zemljište ni od jednoga privatnog investitora premda je poznato da je dio zemljišta u Babonićevoj grad najprije prodao jednima da bi ga poslije kupio od drugih za potrebe infrastrukture.

Predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević rekao je kako vjeruje da će građani na vrijeme prepoznati Bandićev stil ‘temeljen na lažima i obmanama’. Dodao je da za predsjedničku kampanju, po njegovoj procjeni, Bandić namjerava potrošiti i više od 20 milijuna kuna. ‘Nije pošteno da Bandiću hrvatska metropola služi tek kao 'rezervni položaj' i bilo bi mu bolje da je na vrijeme priznao svoje namjere za predsjedničku kandidaturu’, rekao je Kovačević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene