Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila neprovjerenu informaciju

Sud: Paliković-Gruden kriva za klevetanje Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden nepravomoćno je danas proglašena krivom i kažnjena sudskom opomenom zbog klevete gradonačelnika Milana Bandića.

Sutkinja zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda Božica Barlović osudila je HNS-ovu gradsku vijećnicu zbog njezine izjave na stranačkoj konferenciji za novinare 2007. da Galjufova ulica postaje dvosmjerna samo zato što u susjednoj Babonićevoj živi Bandićeva kći. Vijećnica se pritom pozivala na anonimnu predstavku građana. Po ocjeni sutkinje, tužena je kriva jer je objavila neprovjerenu informaciju koju je mogla i bila dužna provjeriti, a zbog njezina istupa, gradonačelnik se mogao osjetiti povrijeđenim.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna 'Lažni iskaz' Zagrebački HNS najavljuje kaznenu prijavu protiv Bandića

Bandić se nije pojavio na objavljivanju presude, za razliku od tužene Paliković-Gruden, koja je najavila žalbu jer smatra da nije kriva. Rekla je kako ona nema mehanizama kojima bi provjeravala podatke iz anonimnih prijava građana te je izrazila nezadovoljstvo što sutkinja nije prihvatila nijedan njezin dokazni prijedlog. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene