Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na skupštini umjesto na sudu

Bandić: "Ja dajem svima, a vi samo nekima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavio se na zagrebačkoj Gradskoj skupštini, koja je počela zasjedanjem, prvim nakon ljetne stanke.

Zastupnici trenutno rešetaju Milana Bandića, koji se, umjesto na ročištu za aferu štandovi pojavio u Skupštini.

Pročitajte i ovo Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Večeras u Provjerenom Afera kućice sada na Mirogoju? Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju u malverzacije Zagrebački Holding - 1 Najam automobila Grad u dugovima, a nabavljaju se luksuzni auti putem rent-a-cara: Financijski stručnjak: "To je prividni posao..."

SDP-ov Matej Mišić pitao je gradonačelnika o suđenju za aferu štandovi. "Rekli ste da svima dajete, dali ste Markićkinoj udruzi, pa mogu li druge udruge dobiti besplatne štandove?" upitao je Mišić.

Bandić mu je odgovorio kako je nesretan što ne može govoriti o postupku, ali da će i za to doći vrijeme. "Ono što mogu reći je da, što se tiče mojih ovlasti, imam 6 mandata, sve je po zakonu i ovlastima. Razlika između mene i vas je što vi dajete nekima, a ja dajem svima. Dao sam i Željko Markić, ali i anifašistima, a vi sigurno ne biste dali Željko Markić", kaže Bandić.

Mišić je potom ustvrdio: "Oduševljen sam što ste odgovorili, to znači da bilo tko može dobiti besplatno?"

Bandić mu je odgovorio kako ga Mišić nije shvatio. "Ne razumijete, ja nikom nisam davao besplatno, rezultat moje podrške je to što imam preferencijalne glasove!"

SDP-ova Vesna Nađ upitala je Bandića hoće li se ispričati zbog izjave da bi bio najbolje žensko jer daje svima. Bandić joj je odgovorio kako on nije kriv ako se netko prepoznao u toj izjavi i da on živi altruizam.

Što se dnevnog reda tiče, on sadrži 29 točaka, od kojih je najinteresantnija ona o Bandićevu prijedlogu otpisa duga blokiranim građanima Zagreba.

FINA navodi da u Zagrebu ima 63.225 blokiranih građana čiji je dug s danom 31. prosinca 2017. iznosio 12,2 milijardi kuna, a od tog broja njih 17.594 ima dug prema Gradu Zagrebu.

Bandić, između ostaloga, predlaže otpis dugova do 10 tisuća kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška, osim duga građana za novčane kazne izrečene u prekršajnim postupcima.

Istovremeno, Bandić od Gradske skupštine traži i da donese odluku za novo zaduženje Zagrebačkog holdinga u iznosu od 125 milijuna kuna te suglasnost za izvršenje predradnji za izgradnju javnih garaža u Donjem gradu.

Pred zastupnicama i zastupnicama naći će se i sklapanje Okvirnog sporazuma o pripremi projekta "Izgradnja nacionalne dječje bolnice" u zagrebačkom naselju Blato.

Na dnevnom je redu Gradske skupštine i prijedlog gradonačelnika Bandića o određivanju komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju ugovora te prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za javna priznanja o dodjeli Nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost".

Na početku 16. sjednice prisegu su pred gradskim zastupnicima položile dvije nove zastupnice Marijana Sumpor (Nezavisna lista Sandre Švaljek), koja je u skupštinsku klupu sjela umjesto Sandre Švaljek koja je otišla na novu dužnost zamjenice guvernera Hrvatske narodne banke (HNB), te Miljenka Ćurković (Radnička fronta), koja je u Gradsku skupštinu došla umjesto Katarine Peović Vuković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene