Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantno stanje financija

Zagreb: SDP predlaže tri amandmana na rebalans gradskog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP izvijestio je uoči sjednice Gradske skupštine da je podnio tri amandmana na predloženi rebalans gradskog proračuna, kojima se predviđa preraspodjela novca u korist ZET-a, sanacija i adaptacija bivše tvornice Jedinstvo (Močvara) i za projekte nevladinih udruga iz područja ljudskih prava, nacionalnih manjina, javnog zdravstva, prevencije ovisnosti, izviđača te nezavisne kulture i mladih.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić ocijenio je na konferenciji za novinare da je u prijedlogu rebalansa što ga je skupštini predložio gradonačelnik 'vidljiv pokušaj ušteda ali nedovoljan' s obzirom na pad prihoda u gradskoj blagajni i utjecaj Vladinih mjera koje zahvaćaju prihode jedinica lokalne samouprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Genijalni Pazin Proračun grada kreirali i građani Slika nije dostupna Sada iznosi 7,3 milijardi kuna Proračun Zagreba teži za 300 milijuna kuna

SDP tako predlaže povrat 95 milijuna kuna Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET). Bernardić smatra kako se ZET-u ne može oduzeti novac za subvencije za besplatni prijevoz i leasing, pa predlaže uštede na stavkama koje se tiču usluga promidžbe, informiranja, reprezentacije i intelektualnih usluga u drugim gradskim uredima.

Amandmanom na predloženi rebalans gradskog proračuna SDP predlaže i da se 1,5 milijuna kuna preusmjeri iz projekta izgradnje montažnog kazališta u izradu projektne dokumentacije, sanaciju i adaptaciju objekta tvornice Jedinstvo (klub Močvara), kao i da se dodatnih 1,5 milijuna kuna preraspodijeli za rad nevladinih udruga i nastavak projekta 'Zeleni telefon'.

'Stanje gradskih financija je alarmantno'

Predsjednik Odbora za financije Gradske skupštine Igor Rađenović kazao je kako bi se pojedinačne potpore od 30.000 do 265 tisuća kuna za 12-ak udruga osigurale preraspodjelom 500 tisuća kuna namijenjenih plaćanju prekovremenog rada a milijun kuna iz potpora za vrhunski šport, u što je uključena i potpora za nogometni klub Dinamo.

Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Boris Šprem istaknuo je kako je gradonačelnik rebalansom zahvatio 5,5 posto gradskog proračuna, dok SDP svojim amandmanima zahvaća 25 posto proračuna.

Čelnici gradskog SDP-a ističu kako je stanje gradskih financija alarmantno zbog rasta nezaposlenosti i pada investicija, ali i neodgovorne politike Gradskog poglavarstva u proteklih godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene