Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Genijalni Pazin

Proračun grada kreirali i građani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozitivan primjer stiže iz Pazina.

Sinoć je usvojen gradski proračun Pazina, kojeg su jednim dijelom kreirali sami građani. U jedinstvenom primjeru u Hrvatskoj, sudjelovalo je ukupno 500 građana, koji su na javnim raspravama, glasovanjem odlučili o 19 komunalnih akcija koje će se u 2015. financirati iz gradskog proračuna.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Intenzivna istraga Policija otkrila tko je muškarac koji je djecu nagovarao da uđu u automobil: "Roditelji kažu da je viđen i na drugim mjestima"

Riječ je o projektima od 25 do 30 tisuća kuna, za koje su stanovnici Pazina i okolice osjetili potrebu. Pilot projekt u veljači će biti predstavljen i ostalim gradovima Hrvatske, kako bi poslužio kao primjer.

Švaljek: Proračun ostaje u istim okvirima

'Ako su zadovoljni građani, onda su zadovoljni svi. Znači u biti trebaju najprije biti zadovoljni svi građani', rekao je Valter Žgrablić iz Pazina.

'To je novac građana grada Pazina koji je nama povjeren na upravljanje', rekao je Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina

'Ljudi se zanimaju za takve stvari. To je dobar način kako mogu svi, bez obzira na mjesni odbor i lokalnu vlast, svi sudjelovati u nekim projektima', rekao je Darko Zidarić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene