Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gornja Kustošija

Zagreb: Pronađena masovna grobnica iz doba NDH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je pronađena masovna grobnica nastala u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Nova masovna grobnica u kojoj se nalaze posmrtni ostatci vojnika NDH i civila koje su nakon Drugoga svjetskog rata ubili partizani, otkrivena je danas u zagrebačkoj Gornjoj Kustošiji, potvrdila je večeras policija. Izvijestila je također kako za sada ne može davati nikakve podatke, u policiji su napomenuli kako su istražne ekipe na terenu. Predsjednik udruge Hrvatsko odgovorno društvo (HOD) Ivica Relković, koji je nakon dojave svjedoka otkrio masovno grobište, izjavio je kako je odmah obavijestio policiju i Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Sramotni transparent osvanuo je u zagrebačkoj Kustošiji - 1 Govor mržnje Zakon je jasan: Autorima sramotnog transparenta u Kustošiji prijeti zatvorska kazna, evo kolika Slika nije dostupna MASOVNI OBRAČUN U VINKOVCIMA "Nepomično je ležao na cesti": Mladić pao u komu nakon ozljede glave u unaprijed dogovorenoj tučnjavi

'U krugu od oko 300 metara od ove grobnice nalazi se još pet masovnih grobišta', rekao je Relković dodavši kako bi, prema izjavama svjedoka, u tim grobištima trebali biti posmrtni ostatci oko pedesetak ranjenika smještenih u nekadašnjoj staroj školi na Gornjoj Kustošiji koje su likvidirali partizani. Napomenuo je i kako se, u danas otkrivenom grobištu, vjerojatno nalaze ostaci postrojba koje su se povlačile podsljemenskom cestom sa 8. na 9. svibnja 1945. 'Tamo su ih dočekali partizani, zarobili i potom strijeljali', rekao je Relković.

Istaknuvši kako se radi o potpuno novim otkrićima masovnih grobnica, za čije su lokacije doznali od svjedoka, Relković je ocijenio kako se svjedoci još uvijek boje prijaviti policiji i Državnom odvjetništvu mjesta poslijeratnih masovnih stradanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene