Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unapređenje trgovinske razmjene

Zagreb dobio China town: Bandić citirao Tse-Tunga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je svečano otvoren China town, veliki kineski veleprodajni centar.

Na površini od 25 tisuća četvornih metara, smješteno je više od 50 poslovnih prostora. Riječ je o značajnoj investiciji koju su pozdravili kineski veleposlanik u Hrvatskoj, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je na kraju govora kratko citirao Mao Tse - Tunga. 'I neka za otvaranje bude slogan: neka cvjeta najmanje stotinu cvjetova', rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Kineski jezik odjekivao je Zagrebačkom cestom. Vlasnici veleprodajnih trgovina zadovoljni su lokacijom, ali i činjenicom da su svi na jednom mjestu. 'Ovdje je dobro mjesto. Dobri su svi Hrvati i ljudi. Volimo ovdje biti', rekla je Yu Hua Cao, vlasnica trgovine, koja je već 6 godina u Hrvatskoj.

Prvi kupci već su stigli u nabavu za svoje trgovine. Majice se mogu kupiti već od svega 30 kuna, haljine za 150. 'Prezadovoljna, jako su ljubazni. Evo vidite da ne kupujem na divlje. I stvarno im je jako lijepo uređeno', rekla je obrtnica Marija Erceg.

Na 25 tisuća četvornih metara smješteno je 58 poslovnih prostora. Svoje će mjesto ondje pronaći i hrvatski proizvođači.
'U tome je prednost što će ne samo ovaj centar imati isključivo Kineze, kineske trgovine, tu će biti i hrvatski proizvođači, talijanska roba, turska roba, iz EU, od svukuda. I tu vide veću prednost svega toga', rekao je menadžer Damir Šimić.

Otvaranje je pozdravio i kineski veleposlanik u Hrvatskoj.
'Želimo unaprijediti trgovinske razmjene između dvije zemlje. Ali i upoznavanje i razumijevanje između dva naroda', rekao je Shen Zhifei, veleposlanik NR Kine. Vrijednost projekta veća je od milijun eura, za sada ima 60-tak djelatnika. U godini recesije svaka investicija još više dobiva na važnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene