Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: 525 prvašića manje nego prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom je području za upis u prve razrede osnovnih škola za školsku godinu 2008./2009. za sada prijavljeno 8195 prvašića ili za 525 manje nego prošle.

No zahtjevi se još zaprimaju, broj upisanih mogao bi nadmašiti prošlogodišnji, rekao jepročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komplikacije s testiranjima Što će biti s upisima prvašića u škole? "Informacije koje dobivamo iz Ministarstva su konfuzne i nedorečene" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) zaželio razumijevanje Počela nova školska godina, Plenković prvašićima: ''Vi ste budućnost Hrvatske''

Najavio je da će 10. lipnja Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport imati točne podatke o broju učenika u prvom razredu na zagrebačkom području u školskoj godini 2008./2009.

Kalinić je kazao da budući prvašići preglede u svojim domovima zdravlja u 'Službi za školsku i sveučilišnu medicinu' trebaju obaviti do dana upisa, 5. lipnja 2008., a za djecu koja to iz opravdanih razloga nisu učinila u roku, to će biti omogućeno naknadno.

Broj prvašića raste uglavnom u rubnim dijelovima grada - Peščenici (Žitnjak), Novom Zagrebu, Trešnjevci, Črnomercu, Stenjevcu i Sesvetama, a smanjuje u središtu grada, kao i u svim velikim gradovima, zbog starosne strukture stanovništva, rekao Kalinić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene