Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uštedjeli HAC-u novac'

Zagorje-Tehnobeton: Nismo sklapali fiktivne ugovore s HAC-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagorje-Tehnobetonu tvrde da nisu sklapali nikakve fiktivne ugovore s Hrvatskim autocestama. Kažu da su HAC-u uštedjeli 6,6 milijuna kuna kroz smanjenu vrijednost radova.

Zagorje-Tehnobeton je jedna od tvrtki koju se spominje u aferi HAC. Iz te su tvrtke danas poslali priopćenje u kojem tvrde da nisu s HAC-om sklapali fiktivne ugovore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Remorker FOTO Što je Livaković rekao USKOK-ovim istražiteljima? Slika nije dostupna Afera Remorker Karamarko: Nitko od privedenih nije član HDZ-a

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

>> Pogledajte što je rekao Božidar Kalmeta nakon izbijanja afere u HAC-u

'S obzirom na intenzivno medijsko isticanje imena naše tvrtke u paketu s drugim građevinskim tvrtkama, a po pitanju slučaja HAC, želimo javnost ovim putem izvijestiti kako je Zagorje-Tehnobeton d.d. na zahtjev kriminalističke policije MUP Varaždin predao dokumentaciju o poslovanju samo sa jednom konzultantskom tvrtkom koja se NE SPOMINJE u medijima, a vezano uz ovu najnoviju aferu u HAC-u.

Dapače, na projektima južne dionice autoceste, na kojima smo između ostalih projekata imali poslovni odnos s HAC-om, a u okviru promjene projektnog rješenja kojim smo uštedjeli HAC-u 6,6 milijuna kuna kroz smanjenu vrijednost radova, sklopili smo i gore spomenuti konzultantski ugovor. Ušteda je ostvarena isključivo na našu inicijativu i u skladu za to propisanom procedurom.

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton nikad nije zaključila niti jedan fiktivan ugovor s HAC-om niti bilo kojom drugom tvrtkom. Također nikad nismo bili u bilo kakvom odnosu, pa i poslovnom, s tvrtkama i osobama koje su zadnjih dana spominjane u medijima.

Molimo sve medije da u svjetlu ovih činjenica ime tvrtke Zagorje - Tehnobeton d.d. ne provlače bez osnova po pitanju ovog slučaja HAC-a jer time štete ugledu Zagorje - Tehnobetona d.d. i indirektno dovode u pitanje transparentnost poslovanja što ni u kom slučaju nećemo dozvoliti.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene