Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za tri kaznena djela

'Bombašu' Zagajskom još dva mjeseca pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom državljaninu Josipu Zagajskom koji je prije nešto više od mjesec dana uhićen u Sloveniji na graničnom projelazu Dobova sa pet ručnih bombi koje je navodno namjeravao aktivirati u Ljubljani pred nekom od državnih ustanova pritvor je u Sloveniji produžen za još dva mjeseca, objavili su slovenski mediji.

Zagajski je osumnjičen za tri kaznena djela: onemogućavanje službene osobe, ilegalni promet eksplozivom i pripremu terorističkog čina. Zagajskoga (59) koji je veteran domovinskog rata i vojni invalid s psihičkim problemima slovenska je policija početkom srpnja izdvojila iz vlaka na graničnom prijelazu Dobova, a policija je priopćila da je nakon toga u policijskog postaji pokušao aktivirati jednu od pet ručnih bombi koje je imao sa sobom, u čemu su ga spriječili policajci.

Pročitajte i ovo Slovenski političar Janez Janša zahtijevaju konzultativni referendum Slovenija odgodila priznanje Palestine Slovenski premijer Robert Golob Naklonjena desnici Slovenska policija upala u urede medijske kuće, opozicija bijesna: "Ovo je izravan i ozbiljan napad na neovisnost medija..."

>> Zagajski će se braniti neuračunljivošću

Namjeravao postaviti bombe

Policija tvrdi da je namjeravao postaviti bombe u Ljubljani pred nekom državnom institucijom, u trenutku kad bi se tu nalazili slovenski državni dužnosnici. Slovenski mediji iznosili su pretpostavke da je Zagajski namjeravao izvesti atentat na premijera Pahora, ljutit zbog neriješenih pitanja između Slovenije i Hrvatske. Pahor je kasnije cijelu stvar označio kao ‘izoliran slučaj’, i rekao da se ne osjeća ugroženim, a primio je policajce koji su spriječili Zagajskog, dodijelivši im novčane nagrade, dok su od predsjednika države Danila Tuerka dobili državna odličja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene