Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveden projekt

Za učinkovitije Državno odvjetništvo i Uskok: Do boljeg sustava s 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za učinkovitije državno odvjetništvo i Uskok proveden je projekt vrijedan oko milijun i pol kuna, kroz brži pristup podacima i informatičku povezanost.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić istaknuo je kako su prošlu godinu završili s manjkom od 150 tužitelja, te da rad na boljem sustavu još nije dovršen.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Zlata Hrvoj Šipek U Saboru Hrvoj Šipek: Unatoč potkapacitiranosti DORH zadržao kvalitetu, no dokad?

Osvrnuo se na istragu u slučaju Agrokor u kojoj još nisu ispitani svi svjedoci. Za potrebe rada na tom predmetu prošle su godine od Vlade dobili 5 milijuna kuna.

"Novci nisu još uvijek utrošeni, a sva je prigoda da će najveći dio tih sredstava u konačnici otići na provođenje knjigovodstvenog vještačenja jer se radi stvarno o obimnom predmetu, obimnoj dokumentaciji, a i radi se o tome da ovo nije obično knjigovodstveno vještačenje nego ga mora provesti i vještak koji je ujedno i ovlašteni revizor", rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić odgovarajući na pitanje u što su utrošeni novci. Na pitanje je li se to još čeka odgovorio je: "Nažalost da i pregovori su u tijeku."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene