Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Polančecu

'Sude mi za studiju za koju sam dobio medalju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec počeo je na zagrebačkom Županijskom sudu iznositi svoju obranu od USKOK-ovih optužbi da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju.

Damir Polančec pred sudom je izjavio da se ne osjeća krivim, a optužnicu je proglasio apsurdnom. Dodao je da se vodio načelima dobrog gospodarstvenika da državi i Borovu uštedi novac. Istakao je kako je 2008. godine za postignuti sporazum dobio medalju grada heroja Vukovara, a danas mu se za istu stvar sudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za nepotrebnu studiju Mazal: Polančec je bio dežurni vatrogasac Vlade Slika nije dostupna Kako je poslovao bivši ministar Polančec odvjetniku platio 500 000 kuna za prepisanu studiju

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva kaže kako studiju ne smatra nepotrebnom jer je mogla koristiti kao dokument u tijeku konvalidacije u RH. Ističe da je sporna studija naručena kako bi se odvjetnika Miletića obeštetilo za honorare koje je izgubio odustajanjem nezadovoljnih radnika Borova srpske nacionalnosti od sudskih tužbi koje su podigli jer im, za razliku od radnika Hrvata, nisu isplaćene otpremnine, niti se računao staž u vrijeme okupacije Vukovara.

>> Mazal: Polančec je bio dežurni vatrogasac Vlade

Polančec je pred sudskim vijećem, kao i neki svjedoci prije njega, ustvrdio da je od bivšeg premijera Ive Sanadera dobio zadatak da riješi taj 'veliki politički problem', za koji je izuzetno zainteresiran bio i HDZ-ov koalicijski partner SDSS. 'Može se reći da sam u vladi bio vatrogasac za rješavanje gorućih pitanja u vladi', kazao je Polančec.

>> Polančec odvjetniku platio 500 000 kuna za prepisanu studiju

Dodao je da je obespravljenim radnicima ponudio priznavanje radnog staža, a rješenjem su bili zadovoljni svi osim njihovih odvjetnika koji su očekivali velike naknade od sudskih tužbi. Prije nego što je Polančec počeo iznositi svoju detaljnu obranu pred sudskim vijećem suca Ivana Turudića svjedočio je bivši direktor Borova Mirko Čavara. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene