Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je poslovao bivši ministar

Polančec odvjetniku platio 500 000 kuna za prepisanu studiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Polančec utvrdio je da bi za ministarstvo gospodarstva trebalo angažirati odvjetnika Petra Miletića za obavljanje odvjetničkih usluga vezanih uz konvalidaciju mirovina i radnog staža.

Tadašnji ministar i potpredsjeenik Vlade izjavio je kako je okvirni iznos te nabave 500 000 kuna, rekao je za Večernji list Miljenko Popović, nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Njegov iskaz dio je USKOK-ove optužnice koja je podignuta protiv Polančeca i Miletića. Polančec je 9. srpnja 2008. donio odluku da se Miletiću za izradu studije 'Konvalidacija radnog staža i mirovina stečenih na području Republike Hrvatske pod upravom i mandatom Ujedinjenih nacija od 3. prosinca 1991. do 15 siječnja 1998.' isplati pola milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo Slika nije dostupna Suđenje Polančecu 'Sude mi za studiju za koju sam dobio medalju'

Odvjetnik Miletić za 19 stranica studije naveo je da mu je trebalo 550 radnih sati, a cijenu je izračunao po odvjetničkoj tarifi na koju je dodao PDV. Tako jen došao su sume od 503.140 kuna. Još je zanimljiviji podatak da je Miletić studiju prepisao od Mladena Obrenovića, u to vrijeme novinara Jutarnjeg lista. On je tada honorarno pod pseudonimom objavljivao članke za agenciju STINA. Agencija je naručila članak o konvalidaciji, a njegov je mjesečni honorar bio 1000 kuna. Za sporni tekst dobio je točno 50 kuna.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene