Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla presuda

Mladić oslijepio nakon premlaćivanja: "Sin HDZ-ovca Culeja i ostali moraju u zatvor, od mene su napravili invalida"

Ivan Mikuljan
Ivan Mikuljan Foto: Danijel Soldo/Cropix
Pet godina i četiri mjeseca zatvora dobio je Luka Miškulin koji je još 2018. godina sudjelovao u tučnjavi zbog koje je ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio. Preostala trojica optuženika dobila su uvjetne kazne.

Zbog tučnjave u Vinkovcima krajem kolovoza 2018. u kojoj je Ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio u petak je na Općinskome sudu u Vukovaru Luka Miškulin osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, dok su ostala trojica optuženika dobili uvjetne kazne.

Uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo nepravomoćno su osuđeni su Daniel Hodak, Domagoj Culej i Gabrijel Čekić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjave nakon otvorenja bolnice Plenković: "Dobio sam neke detalje od Milanovića vezano za saznanja SOA-e o Turudiću"

"Nitko me nikada nije nazvao od njih da se ispriča za ono što su mi uradili", kratko je izjavio nakon izricanja presude Ivan Mikuljan uz primjedbu kako je sudski postupak koji je počeo još 2020. trajao predugo.

Mikuljan je za 24sata rekao da nije u cijelosti zadovoljan presudom. 

"Smatram da su i ostali, a među njima i Culej, trebali dobiti kaznu zatvora. Napravili su od mene teškog invalida i mislim da nije pošteno da se izvuku s uvjetnim kaznama. Vidjet ćemo što će učiniti Državno odvjetništvo, nadam se da će se žaliti na izrečene presude", dodao je za 24sata.

"Očekivana je bila osuđujuća presuda samo je bilo pitanje koliko će iznositi, hoće li biti do pet ili više od pet godina. Izrečene uvjetne kazne su preblage i pitanje je kakva se poruka njima šalje javnosti", prokomentirao je Mikuljanov odvjetnik Ivan Kalauza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i inspektorat Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

Po riječima odvjetnice Luke Miškulina, Sandre Karalić, cijeli postupak vođen je temeljem nezakonitih dokaza. "Svi dokazi su odbrani odbijeni, a toksikološko vještačenje koje je obavljeno obavio je doktor medicine, a ne toksikolog.

Željeli smo oslobađajući presudu, a dobili smo po meni iznenađujuću presudu od čak 5,4 godine. To je bila tučnjava u kojoj nitko nije htio da se dogodi to što se dogodilo", kazala je Karalić.

Višnja Mišin, odvjetnica Domagoja Culeja, inače sina bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja, ocijenila je kako je presuda kompromis suda koji je cijelo vrijeme radio pod pritiskom javnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene