Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzavanje obnove

Vrdoljak: Za obnovu poplavljenih područja Vlada će donijeti poseban zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Probleme na stradalim područjima uzrokuje to što nema vlasnika poplavljenih kuća bez čije nazočnosti nije moguće obaviti deratizaciju i dezinsekciju objekata.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Županji kako Vlada treba građanima što prije dati rezultate, da je potrebna konsolidacija te da HNS želi da se SDP, koji prolazi kroz jako tešku fazu, što prije stabilizira.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

'Sada se trebamo konsolidirati i vidjeti kako što prije građanima dati rezultat Vlade', rekao je je Vrdoljak koji danas obilazi županjsku Posavinu stradalu u nedavnim poplavama, a novinarima je u Županji odgovarao i na pitanja o mogućoj rekonstrukciji Vlade.

S tim u vezi ustvrdio je da je HNS 'onaj faktor u Vladi koji želi stabilizirati, da bismo se što prije koncentrirali na rezultat Vlade'.

Vrdoljak je ocijenio 'kako je SDP prošao i prolazi kroz tešku fazu' istaknuvši da u HNS-u žele da se SDP što prije stabilizira i svaki ministar koncentrira na rezultate Vlade i pojedinih ministarstva.

HNS i IDS: Događaji u SDP-u su stvar te stranke

Nakon što je bio na sastanku Državnoga stožera za zaštitu i spašavanje, ministar Vrdoljak je izjavio da će se donijeti poseban zakon na osnovu kojega će se provesti obnova područja stradalih u poplavama.

'Moramo imati posebni zakon za to. Siguran sam da će ministrica Anka Mrak Taritaš odraditi veliki posao i da ćemo u rekordnom roku obnoviti te kuće i pokazati da smo država koja funkcionira', istaknuo je Vrdoljak rekavši da se već potpisuju ugovori s projektantima i izvođačima radova na obnovi rekavši kako će se donošenjem posebnog zakona, obnova stradalih kuća i drugih objekata ubrzati jer se neće gubiti vrijeme u javnim nabavama i žalbama.

Upozorio je i da sve veće probleme na stradalim područjima uzrokuje to što nema vlasnika poplavljenih kuća bez čije nazočnosti nije moguće obaviti deratizaciju i dezinsekciju objekata.

Zato je apelirao na vlasnike objekata na stradalim područjima da se dogovore s ekipama stožera kada će biti u svojim kućama.

Ministar Vrdoljak sudjelovat će na operativnom sastanku stožera HEP-a u Pogonu Županja, a potom će na terenu obići radne ekipe Elektre Vinkovci koji rade na osposobljavanju i puštanju pod napon pojedinih dionica dalekovoda, niskonaponske mreže i kućnih priključaka na stradalim područjima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene