Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijski partneri

HNS i IDS: Događaji u SDP-u su stvar te stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovi koalicijski partneri HNS i IDS nisu željeli komentirati događaje na Glavnom odboru SDP-a držeći da je to unutarstranačka stvar SDP-a pri čemu je bitno da Vlada funkcionira, dok treći partner HSU smatra da se u vodećoj stranci koalicije dogodio veliki raskol koji nadilazi unutarstrančke sukobe.

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je kako ne bi bilo korektno ulaziti u detalje unutarstranačkih zbivanja u SDP-u.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Polagat će račune biračima Grbin: "Domovinski pokret i IDS moraju se izjasniti" Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku

'Kada smo govorili o raščišćavanju situacije tu smo prvenstveno mislili na stvaranje situacije gdje su svi oni članovi SDP-a koji sudjeluju u izvršnoj vlasti potpuno fokusirani na postizanje rezultata do kraja mandata ove Vlade', rekao je Vrdoljak.

Izrazio je nadu da će se u tom smislu situacija u SDP-u raščistiti. Predsjednik IDS-a Boris Miletić ustvrdio je kako su događaji na Glavnom odboru SDP-a i izbacivanje Slavka Linića iz stranke unutarstranačka stvar SDP-a te kako se IDS nikad nije uplitao u unutarstranačke stvari neke stranke, pa tako neće to činiti ni sada.

'Vidjet ćete što će još sve izlaziti nakon ovog raskola'

'Za funkcioniranje Vlade bitno je da svaki ministar odgovorno i na dobrobit građana radi svoj posao, a što IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin s uspjehom i radi', rekao je Miletić.

Ističe kako se unutar SDP-a svi prijepori trebaju ipak čim prije raščistiti, kako bi se mogli posvetiti radu Vlade, jer je to za građane najbitnije.

Predsjednik Stranke hrvatskih umirovljenika Silvano Hrelja mišljenja je da ono što se jučer dogodilo na sjednici Glavnog odbora SDP-a predstavlja popriličan raskol i nije samo običan unutarstranački sukob.

'Nisam mogao vjerovati da je sukob poprimio takve razmjere. Stoga će ubuduće rad u Vladi biti težak i pretežak, ali teška će biti i koalicijska suradnja', rekao je Hrelja.

Ocijenio je kako jučerašnji događaji u SDP-u ne daju razlog za optimizam. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene