Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće sanacija

Ovo je trenutno najveće hrvatsko gradilište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U županjskoj Posavini počela je procjena šteta na kućama. Zahtijevan je to posao u koji su uključeni članovi Komore građevinskih inženjera. Njihov zapisnik - postaje troškovnik. Procjena mora biti gotova do početka srpnja kada počinje obnova.

Procjenitelji šteta imaju pune ruke posla u Strošincima. Prvi korak - visina vlage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnici poplavljenih kuća VIDEO - GRAFIT iz Gunje sve govori... Slika nije dostupna Problemi na poplavljenim područjima 'Ministrica mi je obećala, ali ništa nije riješeno. Crveni križ je tu opet malo zakazao'

Snima se i popisuje sve. 'Moramo sve, i stambene i gospodarske objekte snimiti. To odnosi vremena. Zapravo sad radimo dva posla odjednom. Pravimo snimku stanja i utvrđujemo oštećenje', kaže procjenitelj štete Damir Markulak.

Procjenitelji su volonteri. Članovi Komore građevinskih inženjera. Zadatke im je zadalo Ministarstvo graditeljstva. Njihov je zapisnik zapravo troškovnik.

Voda duboka i do nekoliko metara sve je odnosila: 'Ne znam ni sam od kuda početi'

Početkom srpnja počinje obnova- najavljuje ministrica Mrak Taritaš. Na obnovi će raditi lokalne građevinske tvrtke. Ostavljena je i mogućnost da kuće koje nisu teško stradale obnavljaju sami vlasnici za što će od države dobiti novac.

S prvim danima srpnja poplavljena sela županjske Posavine postaju najveće hrvatsko gradilište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene