457190
457190
457190
457190
457190

"Izgradnja kanala Dunav-Sava je agresija na grad Vukovar, na građane i njihovu budućnost"

  • , 15.11.2016., 16:19
  • Autor:
  • komentara

Vukovarske gradske vlasti i tamošnji HDZ u utorak su se ponovno usprotivili izgradnji višenamjenskog kanala Dunav-Sava te gradnji nove vukovarske Luke na kanalu.

 
 
 
 
Vukovarski vodotoranj (Foto: Pixsell)
Vukovarski vodotoranj (Foto: Pixsell)

O tome kako smatraju da su projekti protivni interesima grada Vukovara izvijestili su na odvojenim konferencijama za novinare Gradski odbor HDZ-a Vukovar i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna ustvrdio je kako je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić (HDZ) uvrijedio Vukovar i Vukovarce u svom govoru na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u petak u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije porukom da je kanal Dunav-Sava strateški projekt te županije.

"Izgradnja kanala Dunav-Sava je agresija na grad Vukovar, na građane i njihovu budućnost, to je stav Gradskog odbora HDZ-a. To je agresija na egzistenciju građana grada Vukovara", rekao je Barna. Ocijenio je da kanal predstavlja gospodarsku i ekološku prijetnju za Vukovar te cijelu županiju. Također je ustvrdio kako izgradnju kanala zagovara "građevinski lobiji, mafija, a u zadnje vrijeme i ljudi s kriminalnim dosjeom, osuđenici i optuženici i, nažalost, Božo Galić".

Na pitanje novinara ima li grad Vukovar načine na koje bi se mogao isključiti iz projekta, Barna je odgovorio kako će grad Vukovar poštovati odluke nadležnih tijela izrazivši uvjerenje kako će državne vlasti, u konačnici, kada je riječ o gradnji kanala Dunav-Sava, ipak uvažiti odluku Gradskog vijeća grada Vukovara.

"Ovim putem apeliramo da se o tom kanalu više na raspravlja na razinama koje nisu prikladne, nego da o projektu odluče Hrvatski sabor i Vlada kojima smo uputili zaključak s naše tematske sjednice", poručio je s konferencije za novinare i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić (HDZ) rekavši kako su Vukovarci mišljenja da Luka Vukovar mora ostati na sadašnjem mjestu, a da bi kanal samo podijelio Vukovar na dva dijela, ne donijevši mu ništa dobroga.

Podsjetio je kako je prošli tjedan na održanoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno usvojena odluka kojom se izražava protivljenje Vukovara izgradnji kanala Dunav-Sava i gradnji nove luke na kanalu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se