Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Vlada može odobriti naplatu grijanja po kvadraturi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska je udruga stanara svojim zahtjevom za poštenom naplatom grijanja po načelu: plati koliko stvarno potrošiš, otvorila Pandorinu kutiju. Stvari su se, nakon objavljivanja priče u Dnevniku nove TV, ipak krenule rješavati.

Vukovarka Ružica Sič želi samo jedno, platiti grijanje onoliko koliko ga stvarno potroši. Frustrira ju činjenica da će isti račun dobiti ako zavrne sve radijatore u stanu i ako svi griju punom parom.

>> Vukovar: U najsiromašnijem gradu najskuplja hrana i grijanje Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška" Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Zbog naplate grijanja po kvadraturi stana, a ne potrošnji Ružica odbija vukovarskom Tehnostanu plaćati račune.

Ivan Kamerla iz Tehnostana Vukovar kaže da je takav način naplate u Vukovaru još uvijek ne smije primjenjivati.

'Niti zasebno mjerilo se ne može staviti u uporabu dok se ne dobije zakonsko odobrenje za takav način naplate. Znači, i tad nam treba visina tarifnih stavki koju će odobriti Vlada RH', objasnio je Kamerla.

'Onda se mora prozvati i Vladu RH da skrene pažnju na ovakve probleme, ali to nisu usamljeni vukovarski problemi, da su to problemi koji tinjaju 10 godina u svim gradovima RH i jednostavno iz straha građana i neznanja jednostavno se radi o reketiranju građana', dodao je Domagoj Marenić iz Udruge stanara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene