Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: U najsiromašnijem gradu najskuplja hrana i grijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je jedan od najsiromašnijih hrvatskih gradova, ali zato ima najskuplju potrošačku košaricu. No ne plaćaju Vukovarci samo živežne namirnice skuplje od ostalih. I grijanje je tamo najskuplje u cijeloj Hrvatskoj.

Vukovarska Udruga stanara izračunala je da grijanje u njihovu gradu stoji 3 puta više nego u Zagrebu. Potrošači se osjećaju prevarenima, na što se isporučitelj opravdava i tvrdi da radi sve prema zakonu.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Vukovarska samoposluga: Borba protiv siromaštva - 5 Problem socijalne samoposluge Ove hrvatske obitelji su svaki drugi mjesec gladne, a neki se i smrzavaju: ''Meso kupim ako nađem negdje na akciji''

Gospođa Ružica tako grijanje plaća 504 kune, i to cijelu godinu. Na na grijanju ne može uštedjeti jer se u Vukovaru grijanje plaća po kvadraturi, a ne potrošnji.

'Možemo smanjiti potrošnju, ali nema svrhe, kad oni nama ne smanjuju cijenu. Znači, ja mogu zavrnit sve radijatore po stanu, isto su platiti', ispričala je Ružica.

Ključ problema je u tomu što vukovarski stanovi nemaju odvojene toplinomjere. Udruga stanara poziva građane da ne plaćaju grijanje dok god im se ne ugrade toplinomjeri. Prema njihovu tumačenju to je dužan učiniti isporučitelj grijanja.

Pritisnuti neimaštinom Vukovarci se okreću jeftinijim energentima. Drva za ogrijev uredno složena na balkonu stana na 5 katu vukovarska je stvarnost. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene